Як очистити організм за 7 днів: поради фахівців

Відомо, що вік і незбалансоване харчування призводять до накопичення в організмі шкідливих для нього речовин. Відповідно, періодично необхідно проводити очистку організму, застосовуючи певні процедури. Рекомендовано спочатку очищати кишечник, потім інші життєво важливі органи. Процедури очищення можна довірити фахівцям з профільних медичних установ. Однак, існує можливість привести в порядок свої органи без втручання медиків, керуючись методами, наведеними в даній статті.

Очищаюча дієта індіанців племені Сенека

Згідно з коментарями до цієї дієти, очищення організму відбувається в кожен з чотирьох описаних нижче днів.

1. У перший день очищається пряма кишка.

2. У другий день з організму виводяться не тільки отрути, але й солі, які відклалися в суглобах, а також кальцієві відкладення.

3. На третій день організм отримує клітковину, багату мінеральними речовинами.

4. Четвертий день присвячений збагаченню крові, лімфатичної системи і взагалі всіх органів поживними речовинами.

Основні положення дієти

Перший день: можна їсти тільки фрукти і пити натуральні (без консервантів) соки. Натуропати радять їсти яблука, груші, ягоди, кавун, персики і вишню.

Другий день: п’ємо чаї з трав. Можна вибрати те, що вам до смаку: малиновий, ожиновий, ромашковий, м’ятний, звіробійний, мелісовий чай або інший, але обов’язково натуральний.

Третій день: їмо будь-які овочі, але тільки сирі, тушковані або приготовані на пару. Готувати їх потрібно без будь-якого жиру, у власному соку.

Четвертий день: варимо велику каструлю овочевого бульйону. До його складу фахівці рекомендують додати різну капусту (качанна, броколі, цвітна, кольрабі та т. д.), зелений перець, цибулю, петрушку, часник і будь-які інші овочі, до яких лежить душа. Натуропати додають в суп квасолю, цукіні, селеру, пастернак, буряк, кріп – саме ці рослини природа наділила максимальною кількістю органічного натрію. Цей бульйон (і тільки його) п’ємо цілий день.

Семиденна очищаюча дієта – не їж те, чого не можна

Ця дієта заснована на видовому харчуванні, про який ми ще згадаємо пізніше.

Головний принцип цієї дієти: не їсти те, чого не можна. Плюс додавати деякі страви, які позитивно впливають на процес очищення.

Чого ж не можна їсти?

  • ніяких чіпсів і крекерів; ніякого білого хліба і хліба на дріжджах
    виключити всі ковбасні вироби, жирні сорти м’яса, всю яловичину і свинину, шкіру птахів, качатину і гусятину;
  • не можна їсти нічого смаженого, консервованого і замороженого;
  • відмовтеся від цільного молока, підсолоджених йогуртів з
    консервантами, морозива і сметани;
  • виключіть з раціону арахісове масло, кекси, тістечка та іншу здобу;
  • макарони з борошна вищого сорту;
  • маргарин, гострі приправи, тваринні жири і тропічні масла;
  • ферментовані жирні сири;
  • кава, солодощі, цукор і сіль (про них ми ще поговоримо окремо),
  • газовані і штучні напої.

Коментарі до семиденної очисної дієти

1. Кожен день варто їсти морквяний салат.

Готується він у такий спосіб. Беремо чашку дрібно натертої моркви або морквяної м’якоті, що залишилася після вичавлювання соку. Додаємо 1 столову ложку оливкової олії, змішаної з 1 столовою ложкою лимонного соку (дозування олії і соку можна пропорційно збільшувати, але не зменшувати!). Все ретельно перемішуємо, можна додати за смаком ананас або родзинки.

Цей салат сприяє очищенню печінки, але тільки за тієї умови, що ви будете їсти його кожен з семи днів. В іншому випадку вам доведеться починати все спочатку, а час – дороге задоволення!

2. Також кожен день випивайте по 1-2 чашки овочевого бульйону.

Не станем обмежувати вашу фантазію, але запропонуємо все-таки перевірений  фірмовий бульйон.

Нам знадобиться 2-3 чашки дрібно посіченої зеленої квасолі, 3 чашки порубаних кабачків цукіні, 3 стебла або один невеликий корінь дрібно посіченої селери, 3 столових ложки так само дрібно нарізаної петрушки, трохи кропу, часнику та цибулі.

У цю суміш додаємо 1 столову ложку несолоного вершкового масла, приправляємо все за смаком імбиром, солодким перцем, травами. Овочі для бульйону – зелену квасолю, цукіні і селеру потрібно опустити в окріп і тримати недовго – щоб вони не змінили колір. Після цього покладіть овочі в міксер і приготуйте пюре.

Пам’ятайте, що наш бульйон повинен бути густим.

3. Кожен з семи днів пийте по склянці зеленого напою.

Зелене листя овочів пропустіть через м’ясорубку. Нам підійдуть бурячиння, бадилля ріпи, моркви, шпинат, петрушка, цукіні, капуста, огірок, салат, листя і коріння кульбаби, пирій, проросла пшениця і те, що вам ще вдасться знайти.

Увага! Через високу лужність цих соків їх не можна пити в чистому вигляді – можна отримати опіки горла, стравоходу і шлунка. Розбавте їх рівною кількістю яблучного, помідорового, ананасового, морквяного або іншого натурального соку.

Такий зелений напій, можливо, здасться вам занадто клопіткою справою, але, повірте, постаратися варто. Це унікальне джерело хлорофілу і органічних вітамінів і мікроелементів, яких ви не знайдете ні в одній банці ліків. А головне, зелений напій виводить отрути з організму і очищає кров найбільш щадним способом.

4. Кожен день випивайте 100 г бурякового соку.

Сік повинен перед вживанням обов’язково постояти не менше 8 годин на холодильнику відкритим. Тільки змішуйте його з морквяним, яблучним або ананасовим соками. З кожним днем ​​трохи збільшуйте дозу бурякового соку, і тоді очищення відбудеться набагато швидше!

5. Наполегливо рекомендуємо щоденний чай з будяків або татарника.

Будяк містить найпотужніші з відомих речовини, що сприяють очищенню печінки і захисту всього організму. Непоказний вигляд – не привід для зневаги, і чортополох завжди входить в онкологічні та інші цілющі рецепти справжнього натуропата. Активна поживна речовина силімарин, що міститься в ньому, перешкоджає руйнуванню печінки.

6. Відмовтеся від алкоголю, шлакової їжі і солодощів.

7. Сік розторопші для печінки – найкращі в світі ліки. Це рекордсмен за змістом натурального вітаміну Е. Пийте по 30-50 г 3 рази в день.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів