Позбавляємося від жиру на животі: 2 ефективних вправи

Проблема надутого, опуклого живота – одна з найпопулярніших і не дивно, що у Бубновського є інструкція, як позбутися від нього. Давайте дізнаємося, що це за прості, але ефективні вправи, як їх виконувати. І чи дійсно дані вправи для схуднення живота від доктора Бубновського допоможуть швидко позбавитися від непотрібних сантиметрів в області преса, боків.

Сергій Михайлович Бубновський відомий в першу чергу нестандартним підходом до лікування кісткових і м’язових захворювань.

Застосовуючи своє бачення терапії різних захворювань, Бубновський розробив і інші програми, серед яких є методика корекції ваги.

Чому живіт стирчить

Перш ніж боротися з опуклим животом, потрібно зрозуміти, а чому він взагалі такий, які причини, неправильні звички або ж якісь хвороби привели вас до такого результату. Це критично важливо зробити, інакше ваші зусилля можуть зійти нанівець!

Причини великого живота (крім очевидного зайвої ваги і вагітності):

1. Найімовірніша: слабкі м’язи. У нашому животі знаходиться спеціальний м’язовий корсет, які допомагає утримувати внутрішні органи в потрібному організму порядку. Чим менше ми рухаємося, тим слабкіший наш корсет.

З’являється животик, починає боліти спина, ми мимоволі починаємо сутулитися. Наші м’язи вже не мають тонусу, так що ми знаходимося в постійно розслабленому стані, через який і з’являється животик.

Як позбутися: якраз виконувати вправи від Бубновського, та й в принципі зайнятися спортом.

2. Часта: неправильна постава. Як правило, в такому випадку дискомфорт викликає не тільки відображення в дзеркалі, а ще й біль у попереку вранці. Щоб зрозуміти, чи є у вас така проблема, потрібно провести тест.

Встаньте впритул спиною до шафи або стіни. Стуліть стопи, дивіться прямо вперед (голова повинна торкатися шафи). Руки опущені по швах. Якщо ваша долоня не проходить між попереком і стіною, то постава гарна; в іншому випадку м’язи черевного преса слабкі і живіт відтягує хребет вперед (лордоз).

При правильній поставі голова і тулуб розташовані на одній вертикалі, плечі розгорнені, злегка опущені і знаходяться на одному рівні, рельєф шиї (від козелка вуха до краю плечей) з обох сторін симетричний, лопатки не випирають, фізіологічна кривизна хребта нормально виражена, груди підняті (трохи випнуті), живіт втягнутий, ноги випрямлені в колінних і тазостегнових суглобах, стопа без деформацій з добре видимою виїмкою з боку внутрішнього зводу.

Що робити: якщо випирає живіт, і при цьому спостерігається викривлення хребта, то потрібно зміцнювати, а може і лікувати хребет і інші проблеми вашої спини і грудного відділу.

3. Гормональна. Ну по-перше, з віком з’являється невеликий животик навіть у дуже худорлявих жінок і чоловіків, що логічно: вік змінює гормональний фон. У жінок з віком зменшується кількість естрогену, який виробляється в основному яєчниками. На початку клімактеричного періоду естрогенів менше, а тестостерон секретується в тій же кількості. Вага швидко росте, жир відкладається за чоловічим типом.

У чоловіків навпаки після 40 років виробництво тестостерону починає природно скорочуватися, а значить, стає легше набирати вагу.

Все можна вирішити за допомогою відвідування грамотного ендокринолога і дотримання режиму тренувань разом з помірним харчуванням.

4. Банальне здуття.

Отже, перейдемо до вправ від Сергія Михайловича Бубновського!

Вправи для власників великого живота

Дані рекомендації взяті з книги Бубновського «Вся правда про жіноче здоров’я». Тут і далі йде цитування без виправлень!

Є кілька простих, але ефективних вправ, які допомагають відновити тонус м’язів черевного преса, підняти опущені через слабкість цих м’язів внутрішні органи в їх анатомічні ложа і поліпшити перистальтику кишечника (боротьба з запорами) і загальний кровообіг.

Перше – втягування живота на видиху у напрямку до хребта.

Виконувати вранці і ввечері лежачи на спині (можна в ліжку, якщо ви лежите на ортопедичному матраці). Можна покласти на живіт якийсь важкий предмет, наприклад гирю 12-16 кг, м’яч з піском – краще предмет округлої форми, який при втягуванні живота можна кататися по животу справа наліво і вниз, масажуючи його.

Зробіть 50 втягувань поспіль, доведіть до 100, але починайте хоча б з 15-20. Перші відчутні результати при відсутності інших вправ можна отримати через 2-3 (до 6) місяців.

Є одна проблема у жінок, що мають великий живіт, – вони не відчувають м’язів черевного преса і не завжди можуть втягнути живіт або м’язи до хребта. Жирова тканина розташовується між м’язовими волокнами, а так як за своєю суттю вона інертна, тобто не керована нервовою системою, на відміну від м’язової тканини, що має прямий нервово-м’язовий зв’язок з ЦНС, я пропоную на живіт покласти важкий круглий предмет.

Але є ще один прийом. Досить жорсткий, але ефективний. Купіть в спортивному магазині невеликий (вони бувають різного розміру) баскетбольний м’яч (особисто я люблю м’яч середніх розмірів – D ~ 24 см), можна і два м’ячі одночасно.

Для жінок, які мають великий живіт, підійде звичайний баскетбольний. М’яч середніх розмірів вони не відчують. Слід лягти на нього животом і перекочуватися справа-наліво-вниз. Цей масаж, спершу дуже болючий. Для жінок, які страждають запорами, – супер засіб!

Намагайтеся кататися на м’ячі, а внизу живота, на кордоні з тазом, перекочуючись зліва-направо, можна відчувати біль в кишечнику. Терпіть. Час – від 30 сек до 5 хв. Попередньо випийте води (1 склянка) або невеликий чайник із зеленим чаєм. Стілець буде гарантований, навіть якщо вже один був.

Перекочуючись на м’ячі (природно, на підлозі), ви по-справжньому відчуєте м’язи живота (черевний прес), і живіт при цьому втягується автоматично, «обхоплюючи» м’яч. Можна для різноманітності промасажувати м’ячем бічні частини живота і навіть поперековий відділ хребта і сідниці.

Також в інших книгах Сергія Михайловича часто фігурує «планка». Для її виконання необхідно лягти на живіт, піднявшись на повністю випрямлених руках і з упором на носочки. Тіло повинно формувати струнку планку. Напружуємо область преса, і намагаємося утриматися, як мінімум 30 секунд.

Важливо: ми, звичайно, не хочемо сперечатися з метром, але все-таки не рекомендуємо через силу терпіти біль і відразу класти собі на живіт 16 кг ваги. На наш погляд, розумніше почати з утримання м’язів преса без ваги взагалі і поступово набирати її, не більше 2 кг за заняття.

Кататися на м’ячі також слід вкрай акуратно: почніть буквально з 10 секунд. Якщо відчуєте біль або сильний дискомфорт, негайно зупиніться і відвідайте гастроентеролога – мало що може відбуватися з вашим ШКТ, ви можете сильно нашкодити собі.

Матеріали носять ознайомчий характер. Пам’ятайте, самолікування небезпечне для життя, за консультацією обов’язково звертайтеся до лікаря.

Поділись


Новини партнерів