Британські лікарі: як по пальцях і нігтям розпізнати рак легенів

Рак легенів розвивається, коли певні клітини вже не контролюються організмом і починають змінюватися, що веде до росту пухлини.

Дане захворювання розвивається у курців в 90% випадків. Чим раніше воно виявлене, тим у людини більше шансів на виживання.

Лікарі попереджають, що не можна залишати без уваги симптом, який проявляється в набряклості пальців на руках і ногах. Це провокує пухлину легенів, яка виробляє гормоноподібні хімічні речовини.

Також нігті можуть виглядати блискучими, будуть згинатися більше, ніж зазвичай. Такий стан називається “гіпертрофічна легенева остеоартропатія”. Це патологія, яка деформує кістки і суглоби, оскільки розвивається запалення.

Медики стверджують, що лікування раку легенів залежить від розміру, положення, стадії захворювання і загального стану здоров’я. До медичних способів лікування відносяться: систематична протираковий терапія, хірургія, кріотерапія, фотодинамічна терапія або абляція.

Також при даному захворюванні голос стає хриплим, в роті з’являються виразки, виникає кашель (може бути з кров’ю і болем), задишка, нестача енергії, втрата ваги.

Джерело

Поділись


Новини партнерів