Дієтологи назвали способи схуднути «на все життя»

Існує думка, що схуднення – це велика праця, яка вимагає часу. Однак же, це не зовсім так, про що говорять нові дослідження. Щоб схуднути, потрібно від 10 хвилин, а найчастіше, і того менше. При цьому дієти, звичайно, для зайнятих людей не прийнятні, потрібно щось більш хитре. І такі способи є – як мінімум, 3 методи зниження ваги, якими поділилися вчені з різних країн.

Ці методи можна використовувати як разом, так і окремо – кожен з них оптимальний. Але як саме і в яких поєднаннях застосовувати, вирішується індивідуально, залежно від зайнятості, бажання і ступеня ожиріння. Отже, приступимо.

Схуднення за 8 годин. Даний метод називається також інтервальним голодуванням. Але, з іншої сторони, від голодування тут нічого немає. Сенс ось у чому: їсти дозволяється тільки 8 годин на добу – поспіль. Решту часу – тільки вода, в крайньому випадку, кефір або сік. Ефект швидкий і помітний – схуднення досягається за рахунок дефіциту калорій. Крім того, підвищується чутливість клітин до інсуліну внаслідок такого «відпочинку», так що згодом всі калорії будуть спалюватися ефективніше. Адже інсулін утилізує глюкозу. Про це розповіла лікар-ендокринолог Тамара Гелашвілі. Ця тактика найбільш застосовна на щоденній основі і не має на увазі дієт і інших обмежень в продуктах. Що дозволяє не відчувати себе обділеним.

13 хвилин на зниження ваги в талії. Вчені з Фінляндії з’ясували, що 13-хвилинне крутіння обруча на талії еквівалентно 10 тис. Кроків! Пацієнти, які в рамках експерименту робили це, подвоїли обсяг м’язової маси, що дає фору перед будь-якими методами. І адже саме міцні м’язи живота і зростання м’язової маси допомагає не тільки схуднути і втратити жирові обсяги, а й закріпити результат довічно. І це менш, ніж за 15 хвилин в день.

Сон – найкращі ліки. І для схуднення – теж. Сон мінімум 8 годин на добу, а краще – 9 годин, допоможе ніколи не вдаватися до дієт. Так, дослідження показали, що навіть двогодинний недосип призводить до ожиріння. А повноцінний сон упорядковує всі гормони, регулює відчуття голоду.

Добровольці, які розповідали лікарям про своє самопочуття після безсонної ночі, поділилися враженнями. Вони розповіли, що через недосипання виникає дикий апетит. А після повноцінного відпочинку контролювати харчування набагато легше. А це дуже важливо при схудненні.
Джерело

Поділись


Новини партнерів