Як швидко схуднути: корисні поради

Щоб отримати фігуру мрії, необхідно сильно постаратися і підключити комплексний підхід Скористайтеся нашими порадами.

Пийте воду перед кожним прийомом їжі

Достатня кількість чистої води на день і перед кожним прийомом їжі забезпечить вам правильне травлення, завдяки чому ви не будете страждати від здуття живота і набряків. Крім того, випиваючи 1,5-2 склянки води за півгодини до їжі, ви гарантовано з’їсте менше і швидше насититеся.

Не пропускайте сніданок

Якщо проігнорувати перший прийом їжі, організм потребує свого, і «відіграється» непереборним почуттям голоду ввечері, не кажучи вже про те, що він перейде в режим збереження енергії та сповільнить обмін речовин. Тому, навіть якщо ви не голодні вранці та могли б обмежитися однією кавою, змусьте себе з’їсти хоч невелику порцію білка і клітковини. Оптимальний варіант: вівсянка, парфе з йогуртом, цільнозерновий тост з молоком і яйцем.

Вечеря має бути найлегшим прийомом їжі

Дослідження показали, що люди, які снідають і обідають легко, але рясно вечеряють, набирають вагу швидше і більше, ніж ті, хто щільно снідає, а вечерю урізає. Вся справа у швидкості обмінних процесів і травлення, які до вечора істотно сповільнюються.

Вживайте більше овочів і фруктів

Якщо ваш організм буде насичений клітковиною і вітамінами з фруктів і овочів, ви не будете переїдати або страждати від того, що не можете поласувати тортом — вам просто його не захочеться.

Відмовтеся від будь-яких напоїв з підсолоджувачами

Так, ми розуміємо, що чиста вода і несолодкий чай не замінять задоволення від випитої коли або фрапучино, але як тільки ви почнете уважно ставитися до подібного роду напоїв і позбудетеся їх з раціону хоча б на час, то значно скоротите спожиту кількість калорій на день. Принадність у тому, що ви схуднете, не вносячи ніяких корективів у свій харчовий раціон.

Їжте фрукти на десерт

Ви не повинні страждати від відсутності смачненького, якщо вирішили схуднути. Десерт теж може бути здоровим і корисним, якщо використовувати для його приготування багаті клітковиною яблука, ківі, апельсини, нежирний йогурт, мед і сухофрукти. Смачне і корисне морозиво, наприклад, можна приготувати тільки з одного інгредієнта — банана. Для цього наріжте його, заморозь і подрібніть у блендері.

Виключіть солоні закуски

Замість того, щоб перекушувати чипсами та солоними горішками, які сприяють затримці води в організмі, наріжте огірки, моркву, стебла селери і їжте їх з хумусом або гуакамоле. Таким чином, ви вбережете себе від набряків і будете швидше скидати вагу.

Солоні закуски затримують рідину в організмі, а значить ваша вага не зміниться.

Уникайте жуйок, продуктів, які сприяють заковтуванню повітря

Замініть їх свіжими фруктами, чистою водою без газу, несолоними горіхами, протеїновими коктейлями — через декілька тижнів об’єм вашого живота значно зменшиться, а талія стане тоншою.

Їжте повільніше і зосередженіше

Організм не відразу подає вам ознаки насичення — для цього потрібно близько 15-20 хвилин. Саме тому їсти треба повільно й зосереджено, ретельно пережовуючи кожен шматочок і не відволікаючись на телевізор. Таким чином, ви будете з’їдати менше звичайного, внаслідок чого почнете худнути швидше.

Сфокусуйтеся на інтенсивних тренуваннях

Якщо ви чергуєте вправи високої інтенсивності (стрибки, віджимання або присідання з обважнювачами) з короткими періодами відновлення, то спалюєте жир швидше й ефективніше. Якщо ваша мета — схуднути швидко, то без інтервальних тренувань не обійтися.

Зробіть тренування регулярними

Один сет скручувань не забезпечить вам рельєфні кубики, а 30 присідань — занадто мало для того, щоб зробити сідниці, як у Бейонсе. Єдиний спосіб помітити якісь реальні зміни у фігурі — це вибрати для себе фітнес-план (наприклад, 28-денний комплекс з планок, віджимань і присідань), а потім тренуватися регулярно, 3-4 рази на тиждень.

Зробіть своє дозвілля більш активним

Замість того, щоб зустрічатися з подругами в піцерії або лопати поп-корн перед телевізором, запросіть їх на прогулянку або організуйте спільне тренування (навіть банальний бадмінтон або гра у фрісбі на свіжому повітрі теж вважаються зарядкою). Ну а якщо все ж не можете без перегляду улюбленого серіалу, зробіть його корисним, виконуючи вправи буквально лежачи на дивані.

Зробіть сон своїм важливим пріоритетом

Коли ви спиш достатньо, рівень гормону, що відповідає за надмірний апетит, знижується. Як результат, ви не переїдаєте протягом дня. Щоб тримати кількість споживаної їжі та рівень гормонів під контролем, постарайтеся лягати до 12 ночі попрацювати над якістю сну (вимикати телевізор і відкладати телефон у бік хоча б за годину до того, як лягти в ліжко, провітрювати приміщення, в якому спите і т. д.).

Думайте про свої цілі замість концентрації на позначці ваг

Песимізм, нетерпіння, розчарування та інші негативні емоції виникають внаслідок нереалістичних цілей і очікувань. Сконцентруйтеся, щоб щодня робити здоровий вибір у дрібницях — наприклад, легко повечеряти та заснути з легким шлунком, з’їсти одну цукерку замість п’яти, прогулятися в обідню перерву або простояти в планці на 10 секунд довше.

Джерело

Поділись


Новини партнерів