Лікарі: велика кількість солодкого влітку веде до зростання грибкових інфекцій

Літня спека послаблює імунітет, і в результаті можуть активізуватися грибкові інфекції. Велика кількість солодкого в раціоні може запустити ріст грибків.

В інтерв’ю з журналістами лікар-мікології і бактеріолог Оксана Вольська розповіла про те, що занадто активне споживання цукру в літній період загрожує прискореним розвитком в організмі дріжджоподібних грибів. Зокрема, мова йде про дріжджоподібіні гриби роду Candida.

За словами лікаря, розвиток грибкової інфекції може виражатися в таких симптомах, як слабкість, млявість, здуття живота, запори і діарея, відрижка, але також при цьому є ризик виникнення більш серйозних проблем зі здоров’ям. Зокрема, через велику кількість солодкого може розвиватися кандидоз (молочниця). Жінкам, які вже проходили лікування від молочниці, лікар наполегливо радить суворо контролювати споживання різних видів солодкого влітку.

Спеціаліст пояснила, що влітку в силу специфічних кліматичних умов імунітет відчуває підвищене навантаження, і його ослаблення може сприяти схильності різного роду інфекцій. З цієї причини, наприклад, влітку хворіють на застуду люди, які не хворіють в холодну пору року. Оксана Вольська констатувала, що скорочення споживаного цукру в раціоні влітку оздоровлює кишечник, не дозволяючи розмножуватися в його мікрофлорі шкідливим мікроорганізмам, – і таким чином впливає на імунітет і на здоров’я всього організму.

«Чим менше цукру влітку – тим здоровішим буде кишечник. А понад 70% імунної системи зав’язано саме на кишечнику», – нагадала експерт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів