4 продукти, з якими шкідливо їсти смажену картоплю

Смажена картопля є досить важкою стравою для травлення. Вживати смажену картоплю разом з деякими продуктами – шкідливо для організму.

Фахівці Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії виступили із заявою про те, що хліб і картоплю треба смажити до утворення золотистої, а не коричневої скоринки, щоб уникнути споживання акриламіду, який утворюється в сильно засмаженій їжі. Досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і провокує розвиток ракових пухлин.

Дієтологи, в свою чергу, відзначають, що смажена картопля містить велику кількість вуглеводів і жиру, що є серйозним навантаженням для травної системи. На думку експертів, смажену картоплю шкідливо вживати з такими продуктами, як м’ясо, помідори, алкоголь і хліб.

М’ясо. У поєднанні з м’ясом смажена картопля змусить організм перетравлювати відразу і білок, і вуглеводи, і жир – для травлення це важка задача, можуть виникнути застійні процеси з затримкою їжі і бродінням в кишечнику.

Помідори. Слід запам’ятати: крохмаль не сполучається з кислими продуктами, оскільки вони заважають його засвоєнню. З’ївши картоплю з помідорами, можна дістати нетравлення.

Алкоголь. Смажена картопля разом з алкоголем – це подвійне навантаження на нирки. При такому поєднанні організм сильніше затримує рідину в тканинах.

Хліб. У компанії зі смаженою картоплею хліб «нагородить» організм надмірно великою порцією концентрованого крохмалю. Шлунку для його перетравлення доведеться підвищити виділення кислоти, що може нашкодити його слизовій оболонці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів