Ці ягоди корисні для серцево-судинної системи і знижують ризик розвитку раку

Давно відомі корисні властивості ягід і фруктів. Одними з найбільш популярних дарів природи є ягоди чорниці. Дослідники команди GreenMedInfo пояснили причини необхідності включення в раціон цієї смачної ягоди. Перш за все, чорничний сік, страви з неї і свіжі ягоди корисні для серця. Дані більш 93,5 тисячі жінок віком 25-42 років показали, що щотижневе споживання як мінімум трьох порцій чорничних ягід служать хорошою профілактикою серцевого нападу. Крім того, чорниця знижує кров’яний тиск і жорсткість артерій.

Наступний плюс чорниці в великому вмісті антиоксидантів, яких достатньо навіть для запобігання раку. Антоціани в ягоді запобігають ушкодженню вільними радикалами клітин організму. Вживання чорниці майже на 38% покращує функціонування легенів. Також ягоди покращують чутливість до інсуліну. Дослідження гарвардських вчених довело здатність чорниці сповільнювати зниження когнітивних здібностей у людей у ​​віці, а також надавати омолоджуючий вплив на мозок в будь-якому віці.

Всі названі переваги чорниці обгрунтовані в ході багаторічних досліджень вченими різних наукових установ по всьому світу. Включення в раціон навіть невеликих щоденних порцій цієї ягоди здатне поліпшити якість життя, знизити тиск, оптимізувати роботу мозку і інших органів, а також продовжити молодість.

Джерело

Поділись


Новини партнерів