Очищення організму: 7 простих способів

Коли ви виносите сміття з кухні, ви не хочете наштовхнутися на коридор, завалений іншими мішками зі старим смердючим сміттям, що заважає вам пройти. Так само, як і ви з вашим зайнятим графіком, ваше тіло не завжди знаходить час серед всіх інших невідкладних справ ще й для прибирання шляхів виведення токсинів. Тому найкраща стратегія – заздалегідь запобігти їх засміченню.

Ось 7 стратегій збереження організму в чистоті

1. Переконайтеся, що ваша травна система добре очищується

Іншими словами, необхідно випорожнюватися хоча б один раз в день. Травна система – це основний механізм виведення токсинів і харчових відходів, які нейтралізуються печінкою і виводяться з жовчю.

Жовч зберігається в жовчному міхурі до тих пір, поки ви не з’їсте щось жирне. Як тільки травна система відчуває наявність жирної їжі, жовчний міхур виділяє жовч в верхній відділ тонкого кишечника, де і відбувається розкладання жирів і починається виведення токсинів через кал.

Якщо ви випорожняєтесь менше одного разу на день – це вже закреп. Якщо у вас виникають подібні складнощі, спробуйте додати в свій раціон буряк – він розріджує жовч. Є безліч стратегій для запуску цього процесу, але якщо зробити це самостійно у вас не виходить, краще звернутися до фахівця.

Цікавий побічний ефект:

Ви коли-небудь помічали, що якщо випити багато алкоголю, то виникає бажання з’їсти щось жирне? Так ось, це природна реакція організму. Він намагається швидко вивести токсини. Споживання жирної їжі змусить жовчний міхур виділяти жовч для нейтралізації жирів і заодно (дуже зручно) виведення зайвих токсинів, які залишилися від вживання алкоголю.

2. Переконайтеся, що в організмі достатньо вологи

Ще один ключовий механізм очищення – через сечу (і, відповідно, нирки). Найпростіший спосіб подбати про нирки – забезпечувати організм достатньою кількістю води.

З досвіду, найбільш успішна стратегія – випивати 1-2 л. води вранці, одразу після пробудження і потім пити по склянці води протягом дня в міру часу і можливості. Можна додавати в воду щіпку мінеральної солі (в жодному разі не столової) або електроліти для найкращого вбирання.

Ще один прекрасний варіант – вода з додаванням лимона. Для тих, хто не любить пити просто воду, добре підходять настоянки на свіжих фруктах або зелені. Достатня кількість води також допоможе кишечнику очищатися і всім процесам в організмі працювати легше і швидше. Якщо вам доведеться вибирати тільки один пункт з 7, вибирайте воду!

3. Дбайте, щоб шкіра була чистою

Багато хто не усвідомлює, що шкіра – це один з головних органів очищення. Величезна кількість непотрібних речовин залишає наш організм через піт, а це означає, що потіти добре. Робити це можна за допомогою старого доброго фізичного навантаження. Також можна прийняти гарячу ванну з морською сіллю, сходити в лазню або сауну.

Інший спосіб зберігати шкіру в чистоті – техніка обтирання сухою щіткою. Берете суху щітку з м’якою натуральною щетиною і перед душем натираєте все тіло круговими рухами від кінцівок до центру тіла. Це допоможе вашій шкірі дихати вільніше і виводити токсини ефективніше. Ви будете виглядати і відчувати себе приголомшливо!

4. Активізація лімфатичної системи

Це побічний ефект сухого обтирання і фізичного навантаження. Лімфа – це рідина, яка пов’язана з імунітетом, ще один дуже важливий елемент системи очищення. Вона циркулює по тілу паралельно з циркуляцією крові. Різниця в тому, що кров перекачується серцевим м’язом, а лімфа не володіє такою перевагою і залежить від активності фізичного руху тіла.

Найкращий спосіб активізувати потік лімфи – робити все, що пов’язано з силою тяжіння землі, стрибками і бігом. Бігуни володіють ідеальною лімфатичною системою, тому що вони біжать, одночасно розгойдуючи руками, що активно стимулює лімфатичні вузли в пахвовій зоні. Ну що, готові до пробіжки?

5. Дихайте глибоко

Легені – це ще один важливий і часто ігнорований орган очищення. З кожним вдихом і видихом ми очищаємо нашу систему від токсинів. У цьому допомагають фізичні вправи, йога і дихальні практики. Неможливо переоцінити силу дихання! Воно дарує життя і може стати чудовим інструментом, якщо ви свідомо вирішили приборкати його міць.

6. Практикуйте полоскання олією

У роті знаходиться величезна кількість токсинів і бактерій. Полоскання ротової порожнини олією – це давня аюрведична техніка, заснована на принципі вбирання олією токсинів і бактерій.

Працює вона так: насамперед зранку (до того як ви почистили зуби, попили або поїли) берете велику столову ложку будь-якої якісної олії холодного віджиму і активно полощіть нею ротову порожнину протягом 20 хвилин.

У міру полоскання токсини і бактерії, що знаходяться в ротовій порожнині, абсорбуються олією. Через 20 хвилин випльовуєте олію в раковину. На жодному етапі олію не варто ковтати! Потім прополощіть ротову порожнину теплою солоною водою, почистіть зуби і повертайтеся до своїх справ.

Якщо робити це регулярно, то можна помітити, що зуби стають білішими, рот відчувається чистішим і дихання більш свіжим. Проходять головні болі, і голова стає більш ясною. Полегшуються застудні, дихальні і запальні процеси.

Позбавивши ротову порожнину від додаткового тягаря токсинів і бактерій, ви даєте можливість імунній системі і органам очищення зайнятися іншими корисними справами.

7. Зменшуйте кількість токсинів, які споживаються з їжею

Останнє, але однозначно не менш важливе, – це харчування. Прийшов час стати усвідомленими в тому, як і чим ви живите свій організм. Цілісні продукти, наповнені корисними речовинами, вітамінами і мінералами – це першочергово.

Позбавтеся від перероблених «напів-здорових» продуктів, що продаються в красивих упаковках з різноманітністю обіцянок користі для здоров’я. Чим простіше – тим краще.

По-перше, ви точно знаєте, що міститься в приготованій вами їжі, по-друге, ви наповнюєте її своєю власною енергією любові і турботи, перетворюючи їжу в своє персональне лікарське зілля для фізичного і духовного зцілення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів