21 факт про ваше здоров’я, які ви можете почерпнути, звернувши увагу на своє тіло

Шукайте причину, а не усувайте наслідки.

Елсон М. Хаас, доктор природної медицини і автор книги «Залишайся здоровим» з Каліфорнії, говорить, що фізичні ознаки і симптоми – це методи сповіщення нашого тіла.

Тому, перш ніж приймати таблетки і сподіватися, що вони зникнуть, краще витратити час на розшифровку кодів організму. Якщо ви дійсно хочете розібратися з причинами проблем, а не просто придушити кінцевий результат поганий стан здоров’я.

У такі моменти тіло насправді намагається повідомити вам про проблему, оскільки воно реагує на все, з чим ви щодня стикаєтеся. Наприклад, коли ми страждаємо від головного болю, ми одразу приймаємо таблетку, замість того, щоб усунути її причину.

Головний біль може свідчити про напруження м’язів, зневодненення або нестачу сну, і ліки не вирішують проблему, яка спочатку викликала головний біль. Витратьте хвилину, щоб вислухати потреби вашого тіла, і це багато розповість про те, як ви реагуєте на навколишнє середовище, дієту та інші фактори.

Ось 21 сигнал, які подає ваш організм:
1. Аномальний запах поту. Якщо піт пахне ацетоном, у вас можуть виникнути проблеми з рівнем цукру в крові, а запах аміаку може вказувати на проблеми з нирками або печінкою.

2. Гострий запах сечі або стільця. Смердючий стілець може вказувати на непереносимість лактози, в той час як хімічний запах сечі може вказувати на інфекцію сечовивідних шляхів, як правило, через бактерії E.coli.

3. Суха шкіра. Хронічно суха шкіра може бути симптомом діабету, нестачі поживних речовин та гіпотиреозу.

4. Припухлі очі. Це ознака стресу або нестачі сну, а також гормональних змін і надмірного споживання солі.

5. ІМТ (індекс маси тіла). Імовірність розвитку деменції у людей у віці 40 років, чия талія більше норми, в 3,6 рази частіше, ніж у їх однолітків з меншою талією.

6. Набряклі ноги. Ноги часто набрякають у вагітних жінок і людей, які проводять багато часу на ногах. Але якщо ці причини виключені, то може вказувати на затримку рідини в організмі через погану роботу серця або нирок.

7. Блідий язик. Це може бути ознакою дефіциту заліза.

8. Довші безіменні пальці у жінок. Жінки, у яких безіменний палець довший, ніж вказівний, схильні до підвищеного ризику розвитку остеоартриту колін.

9. Аномальний ріст волосся. Ріст волосся на незвичайних для жінок ділянках, є ознакою таких проблем, як синдром полікістозних яєчників, внаслідок збільшення вироблення чоловічих гормонів.

10. Тріщини на губах. Це є ознакою зневоднення або алергічної реакції на косметику, ліки, продукти гігієни зубів, метали і продукти.

11. Темні оксамитові плями на шкірі. Це може свідчити про реакцію на ліки або переддіабетний стан.

12. Невеликі литки у жінок. Це може бути ознакою більш високого ризик розвитку інсульту, в зв’язку з розвитком сонних бляшок.

13. Втрата брів та волосся. Це є ознакою захворювання щитоподібної залози.

14. Смердючі ноги. Ви можете страждати від грибка, навіть якщо дотримуєтеся гігієни і постійно тримайте взуття і шкарпетки в чистоті.

15. Група крові. Люди з негативним або позитивним типом крові O мають менший ризик раку підшлункової залози.

16. Затримка в рості або нерівні зуби. Це може бути наслідком звички стискати зуби під час сну, що зазвичай пов’язане з підвищеним стресом.

17. Зріст. Низькі люди зазвичай живуть довше, що, можливо, пов’язане з тим, що один з генів, відповідальних за низький зріст, частково відповідає за тривалість життя.

18. Передчасні зморшки на обличчі. Якщо ви помічаєте зморшки під час ранньої менопаузи, у вас можуть виникнути проблеми з мінеральною щільністю кісток.

19. Розмір грудей. Жінки, у яких груди розміру D або більше вже в 20 років, мають підвищений ризик розвитку діабету типу 2, який, як вважається, пов’язаний з гормонально-чутливим жиром в грудях.

20. Короткі руки. Жінки з більш короткими руками в 1,5 рази більше схильні до хвороби Альцгеймера.

21. Проблеми з нігтями. Лінії на нігтях вказують на стрес, білі плями або смуги можуть бути ознакою захворювання нирок, а невеликі кісточки навколо кутикули можуть сигналізувати про артрит.

Ніколи не ігноруйте сигнали, які посилає ваш організм, оскільки вони безпосередньо передають стан вашого здоров’я. Якщо ви спостерігаєте схожі симптоми, обов’язково відвідайте лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів