5 типів продуктів, від яких краще відмовитися перед сном

Їжа на ніч – це не завжди шкідливо. Люди, які голодують вечорами, страждають від підвищеного апетиту на наступний день. Але від деяких продуктів перед сном лікарі все ж наполегливо радять відмовитися.

Смажені. Для перетравлення смажених продуктів, багатих жиром, організм витрачає більше енергії, ніж для засвоєння вуглеводів і білків. З’їдена на ніч смажена їжа може стати причиною того, що вранці пробудження виявиться занадто важким, плюс виникне відчуття розбитості замість відпочинку. Все це – наслідок того, що організм віддав багато сил на нічне переварювання смаженого.

Гострі. Вживання гострих продуктів перед сном може не тільки «нагородити» нічною печією. Спеції відомі своєю властивістю вивільняти речовини гістаміни, які, крім прояви алергічних реакцій, порушують нормальний процес засинання.

Шоколад. Цей продукт містить какао, а воно, у свою чергу, містить кофеїн. З’їдений пізно увечері шоколад зіграє роль непотрібного стимулятора для організму і відкладе ваш сон на кілька годин.

Зелений чай. Його вживання перед сном може спровокувати тяжке безсоння – причина все в тому ж кофеїні, якого в зеленому чаї багато. Крім того, зелений чай має сечогінні властивості, що також не сприяє повноцінному сну. Людям з неміцним сечовим міхуром і проблемами з нирками чаювання перед сном необхідно виключити.

Курка і індичка. Іноді в список продуктів, які рекомендують вживати вечорами, включають і курятину, і індичку. Дійсно їх м’ясо вважається дієтичним, добре втамовує голод – здавалося б, для вечері ідеально. Але слід пам’ятати: м’ясо птиці є багатим джерелом білка, який сприяє виробленню дофаміну, що заряджає організм енергією. Його краще не вживати пізніше обіду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів