7 дивовижних корисних властивостей бананів

Ці фрукти потрібно обов’язково включити в щоденний раціон, добре, що тепер вони продаються скрізь. Вчені з Бельгії розповіли про те, чим особливо цінні для людини банани.

1. Високий вміст клітковини. Банани насичені харчовими волокнами, як розчинними, так і нерозчинними. Розчинні волокна уповільнюють травлення, що надовго зберігає відчуття ситості.

2. Здоров’я серця. Високий вміст клітковини корисний для серця. Збільшення вживання харчових волокон знижує ризик серцево-судинних та коронарних хвороб серця.

3. Полегшують травлення. Банани володіють яскраво вираженим солодкуватим присмаком. Вони забезпечують відчуття важкості з одного боку, але з іншого боку, стимулюють процеси травлення і допомагають прискорити метаболізм.

4. Безліч нутрієнтів. Банани можна назвати важкоатлетами в плані кількості корисних інгредієнтів, які входять до їх складу. Серед них найважливіші вітаміни і мінерали на кшталт калію, кальцію, магнію, марганцю, заліза, фолатів, ніацину, рибофлавіну і вітаміну B6.

5. Джерело калію. Підвищений вміст калію в бананах робить їх надзвичайно корисним фруктом. Цей мінерал сприяє регулюванню серцебиття, зниження артеріального тиску і позитивно впливає на роботу мозку.

6. Знижують тиск. Добре відома здатність бананів знижувати артеріальний тиск. Вони містять низький рівень солі і багато калію.

7. Протистоять анемії. За рахунок високого вмісту заліза в бананах вони є відмінним джерелом харчування для людей, які страждають від анемії, тобто зниження кількості червоних кров’яних клітин, або гемоглобіну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів