7 простих правил приборкання голоду

Ви напевно чудово знаєте, що для зниження ваги треба менше їсти. Але що робити, якщо ви постійно відчуваєте почуття голоду, і просто не в змозі з ним впоратися?

Насправді це не так вже й складно, як може здатися.

Пропонуємо Вашій увазі 7 простих правил приборкання голоду. Якщо ви будете дотримуватися цих правил, то відчуття голоду буде виникати значно рідше, ви будете їсти менше, і, відповідно, зможете схуднути.

пийте воду

Доросла людина дуже часто помилково приймає почуття спраги за почуття голоду. Це пояснюється тим, що центри голоду і спраги в головному мозку розташовані дуже близько. Грає значення і те, що з віком відчуття спраги слабшає.

Тому, якщо у вас прокинувся голод, спробуйте випити склянку води і трохи перечекайте (достатньо всього 5-10 хвилин).

Їжте білкову їжу

Щоб приборкати апетит, необхідно їсти страви з високим вмістом білка (м’ясо, птиця, риба, яйця, сир, бобові). Вони на більш тривалий період формують почуття ситості і при цьому не надто калорійні (звичайно, якщо це нежирні страви).

А ще білкові продукти прекрасно прискорюють обмін речовин. Тому для схуднення розумно включати білок в кожний прийом їжі.

їжте часто

Якщо ви їсте рідко, то організм буквально готується до прийому їжі, діючи відразу в кількох напрямах. По-перше, виробляє багато гормону голоду греліну, по-друге, уповільнює швидкість обміну речовин, по-третє, включає механізми запасу, намагаючись під час їжі хоч крапельку відкласти «на чорний день».

Щоб уникнути такої ситуації, достатньо їсти раз в 2-4 години.

Більше їжі – менше калорій

Вибирайте їжу невисокої калорійності, але при цьому достатньої ситності. Такою властивістю володіють нежирні білкові продукти, про які ми вже говорили вище, а так само джерела повільних вуглеводів (особливо каші – зрозуміло, без масла).

Простий приклад для наочності: 3 курячих грудки (450 грамів) – 500 калорій і 3 шматочки сала (60 грамів) – теж 500 калорій. Чим можна наїстися більше?

Інший варіант – є так звані «легкі» овочі (капуста, огірки, помідори, болгарський перець, кабачки, гарбуз, селера) і зелень. Вони містять дуже мало калорій. Справедливості заради треба сказати, що навряд чи овочі забезпечать вам довге почуття ситості. Але при поєднанні з нежирним білком виходить ідеальний варіант – трапеза великого обсягу, невеликої калорійності, але при цьому досить ситна (наприклад, овочі з тієї ж курячою грудкою або запеченою рибою).

Таким чином, щоб зменшити апетит, їжте більше низькокалорійних продуктів.

знімайте стрес

Помічено, що при стресових ситуаціях людина їсть більше. А ті, хто не робить цього при стресі, наїдаються, коли «відпустило» і приходить заспокоєння. Словом, стрес в будь-якому випадку збільшує апетит.

Навчіться знімати стрес – гуляйте, робіть дихальні вправи, приймайте ванни, використовуйте ароматерапію.

рухайтеся

Елементарний спосіб перестати хотіти їсти – це активно порухатися.

Можна присідати, стрибати, махати руками – це не важливо, головне, щоб у вас змінилася частота дихання і серцевого ритму. Зазвичай при активному русі на це достатньо всього хвилини.

В результаті невеликого фізичного навантаження в крові збільшується вміст глюкози, і жирних кислот – для організму ця ситуація схожа з тією, яка відбувається після всмоктування їжі. І він цілком справедливо «вважає», що поїв.

Цей спосіб відбиває апетит приблизно на 2-3 години. Користуйтеся на здоров’я!

висипайтеся

Щоб зменшити апетит, спіть як мінімум 8 годин на добу. До речі, для жінок рекомендована цифра навіть більше – 9-10 годин. Не менш важливо і час засипання – він обов’язково повинен бути раніше півночі.

Коли ви спите достатньо і лягайте вчасно, активно виділяється гормон росту, який допомагає спалювати жирову тканину, і збільшувати м’язову масу. Сон так само знижує вироблення вже відомого вам греліну – гормону голоду.

Так що якщо хочете їсти менше – спіть.

Отже, щоб впоратися з підвищеним апетитом, треба пити воду, їсти часто, вживати білкові і низькокалорійні продукти, рухатися, знімати стрес і спати. Нічого складного, чи не так? Так нехай приборкання норовливого голоду пройде у вас легко! Будьте здорові і щасливі!

Джерело

Поділись


Новини партнерів