Дієтологи з’ясували, які щоденні продукти відбирають у нас молодість

Кожна людина хоче залишатися молодою якомога довше. Адже молодість – це краса, здоров’я, це впевненість в собі. І розуміння того, що все життя попереду – це прекрасно. Але часом ми закликаємо старість до себе в обійми, самі не розуміючи цього. І вся справа в нашому харчуванні – є цілий ряд продуктів, які провокують процес старіння організму.

Цукор

Звичайно, цукор сьогодні міститься практично скрізь, але його надлишок дуже небезпечний для молодості. Справа в тому, що він пошкоджує клітини, в результаті чого знижується швидкість синтезу колагену, шкіра стає менш еластичною і пружною, а зморшки – глибшими і помітнішими. Крім того, шкіра стає менш стійка до стресу.

Сіль

Зовсім без солі жити не можна, це шкідливо для здоров’я, але рекомендована добова норма становить не більше 1,5 г. Зловживання нею призводить до затримки рідини в організмі, що, у свою чергу, стає причиною утворення мішків під очима, набряків як обличчя, так і кінцівок. Як результат – виснажений зовнішній вигляд і погане самопочуття.

Алкоголь

Помірність – головне правило в усьому, в тому числі і у вживанні алкоголю. Один келих вина за вечерею може бути навіть корисний: він як мінімум надасть розслаблюючу дію і допоможе впоратися з денним стресом, але зловживання ним – вірний шлях до швидкої старості. Для початку алкоголь зневоднює організм, далі продовжувати можна довго: інтоксикація, порожні калорії, нездоровий колір обличчя, судинна сітка на шкірі – ось до чого можуть привести регулярні непомірні випивання.

Енергетичні напої

Недавні дослідження довели, що енергетики можуть стати причиною аритмії і проблем з серцем, виною тому високі дози кофеїну в його складі. Крім того, вони ще й пошкоджують зубну емаль. Причому в 8 разів сильніше, ніж газовані напої. А погані зуби, як і тьмяна шкіра, як відомо, завжди зрадницьки видають вік, та ще й додають кілька років.

Продукти з кукурудзи

Попкорн, пластівці, чіпси та інші товари, виготовлені з кукурудзи, прискорюють процес старіння чи не в 10 разів. Причина тому – дисбаланс жирних кислот Омега 3 і 6, які життєво необхідні організму для боротьби проти прискореного старіння шкіри.

Кава

Про те, корисний чи шкідливий цей напій, суперечки не вщухають досі. І доводів проти не менше, ніж за. Однак те, що кава зневоднює організм – факт. Тому дуже важливо не переборщувати з улюбленим напоєм, інакше зморшок, роздратування, мікротріщинок та інших побічних ефектів зневоднення не уникнути.

Перероблене м’ясо і напівфабрикати

В переробленому м’ясі і напівфабрикатах так само, як і в іншому фастфуді, містяться трансжири, які відповідальні за порушення обміну речовин, зниження еластичності шкіри, появу зморшок і, звичайно ж, загальних проблем зі здоров’ям і вагою. Крім того, в подібних продуктах містяться барвники, емульгатори, стабілізатори, підсилювачі смаку, сульфіти, що викликають запалення.

Газована вода

У газованій воді багато цукру, про шкоду якого для молодості ми вже розповіли. Але навіть якщо виключити цей інгредієнт, кориснішими ці напої не стануть. У них міститься надлишок фосфорної кислоти, яка часто є причиною прискореної втрати м’язової маси, виникнення остеопорозу і виснаженого зовнішнього вигляду. Ну і наостанок: газована вода не втамовує спрагу, зате на боках відкладається відмінно.

Випічка

Випічка – джерело цукру і швидких вуглеводів, надмірне вживання яких суттєво уповільнює вироблення еластину і колагену, як результат шкіра стає рихлою, від колишньої пружності і свіжості не залишається і сліду.

Джерело

Поділись


Новини партнерів