Медики назвали небезпечні ознаки занадто високого тиску

Медики пояснили, що ріст артеріального тиску пов’язаний зі збільшенням сили тиску крові на стінки кровоносних артерій – при цьому утворюється додаткове навантаження на серце і артерії. При цьому, відзначають фахівці Клініки Майо, небезпечним наслідком зростаючого тиску може стати стан, відомий як гіпертонічний криз, для якого характерним є дуже різке підвищення артеріального тиску (наприклад, до показника 220/120 мм рт. ст.). Якщо у людини спостерігається звичайний тиск, який одного разу раптом різко підскакує, найшвидше, присутня симптоматична гіпертонія.

Чим небезпечний стан гіпертонічного кризу? За словами медиків, якщо вчасно з кризом не впоратися, він може привести до інсульту чи інфаркту, так як дає відразу дуже велике навантаження на серце. Фахівці назвали симптоми, які можуть допомогти виявити такий стан:

  • тривожність у сильній формі,
  • задишка,
  • головний біль,
  • носова кровотеча.

«Супутні симптоми можуть включати в себе біль в грудях і спині, погіршення зору, оніміння або труднощі з мовою», – доповнили лікарі.

Медики наполегливо рекомендують людям у віці старше 40 років, контролювати свій кров’яний тиск, тобто, регулярно перевіряти. Також, на їхню думку, в цьому віці особливо важливо стежити за якістю харчування, відмовитись від споживання продуктів, які провокують збільшення тиску- занадто жирних, солодких і солоних.

Джерело

Поділись


Новини партнерів