Біодобавки можуть бути шкідливими для здоров’я і навіть привести до інвалідності

Біодобавки давно стали звичними для багатьох людей. Їх використовують для насичення організму корисними речовинами і для позбавлення від проблем зі здоров’ям. Однак не завжди вони дійсно можуть принести користь організму, а в деяких випадках БАДи навіть шкідливі і можуть викликати ряд важких недуг.

Біологічно активні добавки набувають все більшої популярності у споживачів. Їх п’ють для того, щоб позбутися від зайвої ваги, щоб отримати певні корисні речовини, для поліпшення потенції і в багатьох інших випадках. Однак, як показали результати дослідження, не завжди такі таблетки, пігулки і капсули дійсно дають позитивний ефект. А в деяких випадках біоактивні добавки навіть шкідливі, причому їх негативний вплив може бути настільки сильним, що призведе до важких захворювань. Інвалідності і навіть до летального результату.

Група вчених з Гарвардського університету проаналізувала статистику побічних ефектів за більш ніж одинадцятирічний період з початку 2004 року по квітень 2015 року. Американські експерти досліджували частоту прийому БАДів і побічних ефектів у споживачів з народження до 25-річного віку. Майже в 40% випадках такі препарати викликали важкі наслідки для організму людини. Це означає, що близько половини населення Сполучених Штатів, що приймає біодобавки, піддаються серйозному ризику.

Проблема, впевнені фахівці університету, в тому, що багато добавок містять хімічні речовини, що викликають ряд розладів організму. При цьому частина таких інгредієнтів навіть заборонена до вживання через шкоду, яку вони спричиняють. Так, в популярних добавках експерти виявили вміст пестицидів, важких металів і подібних речовин. При цьому нерідко БАДи є по суті, фальсифікатами звичайних медичних препаратів, дозволених до використання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів