Лікарі розповіли, як захистити серце в спеку

Прийшло літо і температурні показники досягли критичних позначок. Спека вступила в свої права. Якщо за вікном +30 градусів і вище необхідно дотримуватися кількох простих правил, щоб захистити організм від перегріву, зневоднення і збоїв в роботі серцевого м’яза.

Овочі, фрукти і напої
В першу чергу варто наситити раціон овочами та фруктами, які багаті вологою. У список входять огірки, редиска, салат латук, селера, шпинат. У них кількість рідини досягає 70% від їх маси.

Також не варто виключати з раціону фрукти. Вони можуть надати охолоджуючу дію на організм. Відмінно впишуться в раціон смузі з ягід або фруктові салати з кисломолочними продуктами. Фрукти можна додавати в заздалегідь охолоджену воду, щоб надати їй смак і аромат.

Раціон повинен містити і такі продукти, як трави. М’ята, меліса допоможуть зробити смачні і корисні напої. Вони в свою чергу наситять організм вологою і вітамінами.

Щоб збагатити організм йодом і іншими корисними речовинами можна доповнити раціон водоростями.

Корисні і легкі страви
Як не дивно, але в спеку особливо корисною буде риба. У Китаї вважається, що страви з неї охолоджують організм. Тому влітку варто відмовитися від м’яса і наповнити раціон рибними стравами. Однак варто пам’ятати, що спосіб приготування риби відрізняється від звичного смаження.

У літній період термічна обробка будь-яких продуктів зводиться до тушкування або варіння. Актуальним в даному випадку буде варіння на пару. Це дозволить знизити кількість споживаних жирів і максимально полегшити процес перетравлення їжі.

Крім того, в літній період корисним для організму буде легке відчуття голоду. Недолік їжі можна замінити питтям або кисломолочними продуктами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів