Лікарі назвали продукти, які допомагають знижувати тиск

Гіпертонічне захворювання призводить до підвищення тиску. Особлива небезпека цієї недуги в тому, що в разі несвоєчасного лікування вона може привести до інсульту чи інфаркту.

Гіпертонія в наш час стала одним з найбільш поширених захворювань. Пацієнти з таким діагнозом страждають від коливань артеріального тиску, підвищуючись, він може привести навіть до летального результату. Особлива небезпека захворювання в тому, що хворий часто довгий час і не підозрює його наявність. Після встановлення невтішного діагнозу хворим доводиться вживати медичні препарати і утримуватися від фізичних навантажень, здатних привести до підвищення тиску, а також контролювати раціон. Є безліч продуктів харчування, вживання яких для гіпертоніків заборонено. Однак, стверджують вчені, є і ряд овочів і фруктів, які допомагають регулювати кров’яний тиск. Так, завдяки високому вмісту магнію і калію, корисних для серцево-судинної системи речовин, зменшити прояви гіпертонії допоможе звичайна картопля.

Також корисні молоко і молочні продукти, в них багато кальцію, дефіцит якого в організмі призводить до появи гіпертонічного розладу. Корисно вживати в їжу яйця, так як їх білок регулює тиск крові. У броколі, як і в білій квасолі, містяться всі перераховані вище елементи, калій, кальцій і магній, які нормалізують тиск і позитивно впливають на нервову систему. Також цей овоч підходить для профілактики пошкодження артерій.

Вживання однієї склянки соку буряка в добу перетворює нітрати в крові в газ, розширюючи тим самим судини. Також корисно випивати склянку гранатового соку. Багаті калієм банани заповнюють денну норму цього елемента, а темні сорти шоколаду вміщають антиоксиданти, які надають еластичності кровоносним судинам. Традиційна вівсянка завдяки клітковині підтримує систолічний та діастолічний артеріальний тиск, і контролює вагу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів