7 дієтичних правил, які допоможуть схуднути швидко і майже без зусиль

Щоб схуднути, не обов’язково сідати на сувору дієту або терміново міняти харчові звички: можливо, досить просто трохи виправити вже наявні. Ось кілька простих правил, яких варто дотримуватися, щоб худнути легко і непомітно.

Не відволікатися під час їжі
Не читати за їжею, не переглядати соцмережі і по можливості навіть не відволікатися на розмови – це просте правило допоможе не пропустити той момент, коли настане насичення. Їжте поволі, ретельно пережовуйте їжу і час від часу робіть паузу, щоб прислухатися до себе і зрозуміти: достатньо? Одного цього простого правила вистачить, щоб з’їдати на 15-20% менше – і все одно залишатися ситим.

Не відмовлятися від вуглеводів
Ворог красивої фігури і міцного здоров’я – це легкі вуглеводи, яких багато в оброблених злаках, борошняних продуктах і солодощах. Але, на жаль, виключаючи вуглеводи з раціону, деякі з нас заодно відмовляються від усіх разом – а цього робити ні в якому разі не можна. З кожним прийомом їжі ми повинні отримувати 25-40 грамів вуглеводів, інакше нормальна робота всіх систем організму буде порушена і не тільки фігура, а й здоров’я виявляться під загрозою.

Не їсти на ніч
Дві-три години до сну – ось час останнього прийому їжі. Все, що ви з’їдаєте пізніше, зробить вплив (швидше за все, негативний) на ваш сон, метаболізм і здоров’я. І найкраще, щоб у другій половині дня ваш раціон переважно складався з овочів, молочних продуктів і страв з високим вмістом клітковини – а ось вуглеводи і солодощі краще залишити на ранок.

Не відмовляйтеся від десерту
Шматочок торта або улюблене тістечко, морозиво або шоколадні цукерки – може бути, не варто їсти їх щодня, але і повністю відмовлятися від улюблених ласощів теж не треба. Забороняючи собі звичну їжу, ми потрапляємо в ситуацію стресу, який тільки заважає нам худнути і дотримуватися системи здорового харчування. А ось якщо ми знаємо, що в будь-який момент можемо з’їсти звичні ласощі, то, швидше за все, і не станемо ними зловживати. Суцільна користь!

Не пропускайте сніданок
Ще одна погана ідея – худнути, «економлячи» на сніданку. Якщо вже вам обов’язково треба пропустити який-небудь прийом їжі (хоча це досить погана ідея), то нехай це буде вечеря – але ось сніданок треба з’їдати обов’язково , причому в першу годину після пробудження. Дослідження підтверджують, що люди, які не снідали регулярно, в результаті отримували більш високий ризик розвитку діабету, хвороб серця і ожиріння.

Не відмовляйтеся від перекусів
Приймаючи рішення харчуватися правильно, багато людей насамперед відмовляються від перекусів – і тим самим надають собі ведмежу послугу. Так, якщо використовувати в якості «проміжної їжі» солодощі або бутерброди, можна зіпсувати і фігуру і здоров’я, але ось горіхи, сухофрукти, овочі або чорний шоколад не тільки не завдадуть шкоди, але і допоможуть скинути зайву вагу і підтримати метаболізм.

Не бійтеся фастфуду
Якщо стоїть вибір між пропуском обіду або вечері і фастфудом – прийміть правильне рішення! Краще з’їсти гамбургер або порцію курячих гомілок, ніж піддавати організм голодному стресу. Тільки стежте, щоб вибране блюдо не було занадто жирним, а також відмовтеся від соусу – як правило саме вони завдають найбільшої шкоди нашому здоров’ю.

Джерело

Поділись


Новини партнерів