Смачно і корисно: цей всіма улюблений десерт вбереже від інсульту

Дослідники з США розповіли, що любителі шоколаду і виробів з нього менш схильні до ризику інсульту. За словами фахівців, подібний ефект досягається за допомогою флавоноїдів, які містяться в солодощах даного типу.

Речовини, які потрапляють в організм при вживанні шоколаду, сприяють розширенню судин і розрідженню тромбів. За словами фахівців, введення даного виду солодощів в раціон сприяє нормалізації кровообігу. Завдяки флавоноїдам у людини покращується увага, пам’ять і швидкість реакції.

За словами фахівців, шоколад для посилення його ефекту слід поєднувати з іншими продуктами, серед яких яблука, червоне вино і чай. Варто відмітити, що міцне спиртне не рекомендується змішувати з солодощами. В даному випадку спирт і глюкоза при реакції виділяють шкідливі речовини, які негативно позначаються на роботі організму.

Крім інсульту, корисні речовини, що містяться в шоколаді, перешкоджають виникненню хвороб Паркінсона й Альцгеймера. Крім того, вживання даного продукту дозволяє істотно знизити вироблення в організмі гормону кортизолу, який викликає стрес.

Джерело

Поділись


Новини партнерів