Лікарі назвали продукти харчування, які збільшують ризик інфарктів

Вчені з’ясували, що продукти, які пройшли через високий ступінь переробки, насичені промисловими речовинами на кшталт підсолоджувачів. Це набагато збільшує ризик інфарктів, інсультів і передчасної смерті.

Дослідження в черговий раз показало всю небезпеку продуктів харчування з високим ступенем переробки. З’ясувалося, що якщо люди часто вживають готові страви, будь-які чіпси і солодощі, а також газовані напої, то їм частіше загрожують серцево-судинні захворювання. Вживання більше 4 порцій подібних продуктів в день збільшує ймовірність передчасної смерті більш ніж на 60%. Лікарі нагадують, що перероблені продукти харчування зазвичай продаються готовими до вживання, так що їх достатньо просто поставити в мікрохвильовку для розігрівання або відразу вживати в їжу.

Ці продукти містять промислові субстанції консервантів і підсолоджувачів, які дуже шкідливі для нашого здоров’я. Французькі вчені з’ясували, що на кожні 10% збільшення вмісту перероблених продуктів харчування в раціоні людини ймовірність розвитку серцево-судинних ускладнень на зразок інфарктів і інсультів зростає на 12%. В ході окремого іспанського дослідження було встановлено, що 4 порції перероблених продуктів харчування підвищують ризик смерті на 62%.

Цей ризик збільшується в наступні 10 років, в порівнянні з тими людьми, які вживають менше двох порцій даних продуктів в день. Експерти вважають, що подібного роду страви викликають у людей менші відчуття ситості і збільшують почуття голоду. Через це вони вживають більше калорій, що призводить до ожиріння, проблем з серцем і судинами, і передчасної смерті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів