Гіпертонія: 10 потужних союзників і 8 найлютіших ворогів

Якщо ви хочете позбутися від високого тиску, то варто звернути увагу на ці рекомендації!

Гіпертонія або підвищений артеріальний тиск може призвести до серйозного пошкодження артерій і зменшення кровотоку через тіло, примушуючи серце працювати на межі своїх можливостей.

Харчування при гіпертонії може дати безліч переваг. Існують спеціальні продукти, що дозволяють стримувати рівень кров’яного тиску і значно поліпшити якість життя.

Продукти для зниження кров’яного тиску

Банан: вживання двох бананів в день може знизити рівень артеріального тиску приблизно на 10%. А також вони містять велику кількість калію і клітковини.

Сир Рікотта: він ідеальний, тому що в ньому не тільки мало натрію, він допомагає регулювати рівень цукру в крові і вироблення ангіотензину, який блокує артерію.

Цибуля і часник: є найбільш рекомендованими продуктами для зниження тиску. Ці овочі покращують кровообіг, а також очищають артерії і допомагають боротися з поганим холестерином.

Вода: гідратація грає ключову роль в зниженні високого кров’яного тиску. Рекомендується пити не менше 8 склянок води в день.

Какао: піднімає серотонін, який, в свою чергу, піклується про артерії, зберігаючи їх в чистоті. Це ідеальний засіб від стресу.

Огірок: містить близько 442 мг калію. Якщо в організмі є дефіцит цього мінералу, то він починає утримувати натрій. В результаті симптоми гіпертонії можуть виникати через затримку рідини.

Оливкова олія: це здоровий жир, багатий вільними радикалами, який постійно інактивує оксид азоту, речовина з судинорозширювальним ефектом. Рекомендується від 2 до 3 столових ложок в день з салатами і білками.

Буряк: приготовлений чи сирий ідеально підходить для зниження кров’яного тиску. Рекомендується щодня додавати її в смузі і салати. Буряк допомагає поглинання поживних речовин в крові, створюючи захисний щит в артеріях.

Лимон: допомагає розширити кровоносні судини, роблячи їх більш гнучкими, щоб кров могла вільно циркулювати.

Заборонені продукти, яких слід уникати, особливо, якщо ви схильні до високого кров’яного тиску

Кухонна сіль: це основна причина гіпертонії. А також це сприяє збільшенню ваги. Замініть її гімалайської сіллю.

Солодощі: рафінований цукор шкідливий для здоров’я. Вони забивають артеріальну порожнину і змушують серце качати кров. А також збільшується ризик страждати від діабету.

Консервована їжа: консерванти і натрій можуть привести до дисбалансу в складі крові, викликаючи підвищений тиск.

Кофеїн: напої, такі як кава або газовані напої з кофеїном, безпосередньо впливають на підвищення кров’яного тиску. Рекомендується замінити їх тровяним чаєм.

Ліки: є ліки, що сприяють підвищенню артеріального тиску. Спеціаліст повинен вивчити, які ліки підходять вам відповідно до клінічної карти.

Хліб і випічка: оброблене борошно містить натрій і насичені жири, які, коли засвоюються організмом, підвищують кров’яний тиск. Проблема ще гірше, коли вони вживаються щодня.

Маргарин: концентрація жиру може вплинути на здоров’я артерій, перешкоджаючи проходженню крові. А також ці речовини уповільнюють обмін речовин, тому що пацієнт може набирати вагу.

Алкоголь: надлишок алкоголю може не тільки підвищити тиск, а й обтяжувати організм порожніми калоріями, які можуть бути шкідливі для метаболізму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів