Чи можна вилікувати діабет другого типу назавжди?

Німецькі дослідники встановили, що вилікувати діабет 2 типу, з огляду на розвиток медицини, можна. При цьому, однак, зберігається високий ризик рецидиву.

Співробітники німецького Інституту Роберта Коха провели ряд досліджень захворювань, викликаних розладом метаболізму. Згідно з опублікованими в одному з наукових видань даними, результати роботи медиків показали можливість побороти діабет 2 типу. Фахівці Інституту проаналізували дані пацієнтів, що містять інформацію про терапевтичне лікування препаратами і хірургічні операції.

Згідно з прогнозами Діабетичного центру, вже до 2040 року на цю важку недугу будуть страждати близько 12 мільйонів осіб. З огляду на такі невтішні перспективи, вже зараз доцільно, вважають експерти, розробити комплекс заходів щодо терапії та профілактики захворювання. Так, необхідно дотримуватися низькокалорійної дієти, що сприятиме зниженню ваги і в підсумку призведе до ремісії при 2 типі діабету. У проведеному вченими експерименті брали участь близько трьох сотень хворих.

Учасниками експерименту стали майже 300 пацієнтів, які страждають подібним видом розладу метаболізму. Половина з них домоглися нормалізації показників рівня глюкози в крові, при цьому не вживаючи медичні препарати. Крім того, прискорення втрати маси тіла аналогічно позначалося і на успішності лікування, скорочуючи час для досягнення позитивних результатів. Схуднення на не менше 15 кг майже в 85% призводило до ремісії. Таким чином, вчені довели виліковування діабету 2 типу, при цьому ризики рецидиву залишаються все також високими. З усіх пацієнтів, які досягли ремісії, тільки 34% змогли через два роки показати відсутність хвороби.

Джерело

Поділись


Новини партнерів