Простий та дієвий засіб від високого кров’яного тиску

Насіння селери є досить популярним та поширеним продуктом нині. Вірте чи ні, але чай з насінням селери є чудовим натуральним засобом від гіпертонії та інших подібних внутрішніх розладів.

Утім, дуже важливо знати, як правильно вживати цей засіб, а також які побічні ефекти він може мати.

Високий кров’яний тиск

У цій статті ми детальніше розповімо про неймовірні властивості чаю з насінням селери, а також його основні переваги для профілактики та лікування таких захворювань:

  • Високий кров’яний тиск
  • Розлади травлення
  • Надмірна нервозність
  • Артрит.

Насправді є велика кількість ефективних натуральних засобів, які допоможуть відрегулювати кров’яний тиск.

Звісно, найпростіший спосіб боротьби з перепадами тиску – це профілактика гіпертонії. Для того, щоб кров’яний тиск завжди був у нормі, необхідно дотримуватися принципів збалансованого харчування та вести активний спосіб життя. Для прикладу, лікарі рекомендують відмовитися від таких стимуляторів активності, як кава та чай, а також за можливості уникати стресових ситуацій.

Під час вибору необхідних натуральних засобів дуже важливо вміти розрізняти два види кров’яного тиску:

  • Мінімальне підвищення: зазвичай причиною розвитку цього розладу є порушення роботи нирок. Якщо при цьому ви також страждаєте на ожиріння, рекомендуємо взятися за схуднення. Ви можете зменшити кількість червоного м’яса, сосисок та сиру у щоденному раціоні. При цьому необхідно регулярно вживати багато свіжих фруктів та овочів.
  • Мінімальне та максимальне підвищення: в цих випадках високий кров’яний тиск є результатом постійних нервових ситуацій. Саме тому основну увагу в процесі лікування варто приділити регулюванню роботи нервової системи. Для цього потрібно скоригувати стиль життя, взяти на озброєння ефективні види терапії та зробити корисні вітамінні добавки частиною щоденного раціону.

Не варто панікувати, якщо у вас спостерігаються обидва різновиди гіпертонії, адже є один універсальний засіб, який допоможе відрегулювати будь-які перепади кров’яного тиску – це чай з насінням селери. Дізнайтеся більше про основні властивості цього засобу, його переваги для організму та основні методи вживання чаю з додаванням селери.

Насіння селери

Селера – це неймовірно корисний овоч, який відомий своїми лікувальними властивостями. Утім, насіння селери значно рідше використовують, аніж інші частини цього продукту. Саме тому ми вирішили поділитися з вами рецептом, за допомогою якого ви зможете приготувати напрочуд дієвий натуральний засіб від високого кров’яного тиску та інших подібних розладів. До того ж це невелике коричневе насіння дуже часто використовують в азійській кухні як ароматну пряність.

Насіння селери містить велику кількість незамінних поживних речовин, в тому числі й антиоксидантів. До складу цього насіння також входять флавоноїди, жирні кислоти Омега-6, мінерали (зокрема кальцій, залізо, натрій та цинк), а також лінолева кислота.

З насіння селери можна приготувати натуральну олію та екстракт. Завдяки їхньому неймовірному аромату ці продукти дуже часто використовують у процесі виготовлення парфумів та інших ароматичних засобів.

Упродовж багатьох століть чай з насінням селери використовували як натуральний засіб з потужними сечогінними, пом’якшувальними, антибактеріальними та протизапальними властивостями.

Неймовірні корисні властивості насіння селери

Вірте чи ні, але насіння селери містить незліченну кількість неймовірних переваг, а саме:

  • Оскільки це насіння володіє сечогінним ефектом та має здатність розширювати судини, чай з насінням селери дуже часто використовують для покращення кровотоку, а також для профілактики та регулювання високого артеріального тиску.
  • Насіння селери стимулює виведення з організму зайвої рідини, тим самим зменшуючи набряки.
  • Чай з насінням селери покращує роботу травної системи, зокрема кишківника. За допомогою цього напою можна усунути такі розлади, як метеоризм, закрепи чи діарея, а також поганий апетит.
  • Засоби з додаванням селери допомагають лікувати певні нервові розлади, в тому числі безсоння та надмірну нервозність.
  • Насіння селери має здатність зміцнювати суглоби, а тому за умови вживання цього продукту можна знизити ризик розвитку артриту.
  • Чай з насінням селери зменшує неприємні больові відчуття в м’язах.
  • За допомогою насіння селери можна запобігти розвитку інфекцій сечових шляхів.
  • Вірте чи ні, але натуральні засоби з додаванням селери покращують лібідо цілком природним та безпечним способом.
  • Насіння селери має здатність регулювати порушення менструального циклу.
  • До того ж селера є ефективним натуральним засобом для відлякування комарів.

Натуральний засіб від високого кров’яного тиску на основі селери

Інгредієнти:

Для того, щоб приготувати цей натуральний засіб від кров’яного тиску, вам знадобляться такі продукти:

  • 1 чайна ложка насіння селери (5 г)
  • 1 склянка води (200 мл)
  • стевія (за смаком)

Спосіб приготування:

Якщо ви хочете досягнути позитивного результату від цього засобу, необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

  • Доведіть воду до кипіння та додайте до неї насіння селери.
  • Дайте засобу покипіти упродовж 10 хвилин, після чого зніміть каструлю з вогню.
  • Накрийте каструлю з водою та насінням селери кришкою. Залиште засіб для настоювання ще на 10 хвилин.
  • Опісля процідіть готовий засіб та підсолодіть його за смаком.

Як правильно вживати чай з насінням селери?

Для того, щоб зберегти корисні властивості засобу та отримати максимальний позитивний ефект, рекомендуємо дотримуватися цих рекомендацій:

  • Вживайте чай з насінням селери натщесерце за півгодини до сніданку впродовж щонайменше одного місяця поспіль.
  • У випадку загострення внутрішніх розладів можете випивати по дві склянки засобу на день.
  • Якщо вам не подобається смак чаю з насіння селери, ви можете вживати цю рослину у формі таблеток, вітамінних капсул або екстракту.

Зверніть увагу: цей засіб не рекомендують вживати людям з алергією на селеру, а також вагітним жінкам, адже надлишок селери в раціоні може спровокувати викидень.

Не забувайте, що якщо ви вже приймаєте препарати від високого кров’яного тиску, необхідно спочатку порадитися з лікарем, перш ніж зробити чай з насінням селери частиною свого раціону.

Зокрема, цей натуральний засіб не можна вживати разом із сечогінними препаратами, засобами проти згортання крові, заспокійливими, а також ліками від розладів щитоподібної залози та порушень кровообігу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів