Натуральні засоби від сухості очей

Сухість очей є неприємною проблемою, яка викликає сильне подразнення та свербіж. Поки для зволоження організму зсередини необхідні правильні продукти та достатня кількість води, ми рекомендуємо неодмінно взяти на озброєння ефективні натуральні засоби від сухості очей.

У цій статті ми запропонуємо вашій увазі рецепти 6 простих, але водночас напрочуд дієвих засобів від надмірної сухості очей. Вони не лише покращать ваше самопочуття та усунуть дискомфорт, але і повернуть очам чіткий зір та природний блиск.

Натуральні засоби від сухості очей

1. Вправи від надмірної сухості очей

Вірте чи ні, але іноді сухість очей виникає через сильне напруження обличчя, яке і впливає негативно на стан та вигляд очей. Якщо ви рідко кліпаєте або нечасто активно виражаєте емоції, це призводить до порушення водного балансу та недостатнього зволоження очей.

Саме тому ми рекомендуємо взяти на озброєння ефективні вправи від сухості очей:

  • Не забувайте часто кліпати, особливо якщо ви проводите багато часу за комп’ютером.
  • Час від часу міцно заплющуйте очі, а потім на кілька секунд розслабляйте обличчя.
  • Декілька разів на день дивіться в різні боки, не рухаючи при цьому головою (вгору та вниз, вправо та вліво, по діагоналі).
  • Час від часу дивіться на кінчик носа впродовж кількох секунд. Під час такої простої вправи активно працюють ті м’язи, які за звичних умов рідко залучені.

2. Самомасаж обличчя

Інший спосіб боротьби з напруженням очей та обличчя – це техніка самомасажу. За допомогою цієї простої вправи ви зможете покращити приплив крові до обличчя та забезпечити достатнє зволоження очей.

Ось кілька корисних рекомендацій для ефективного самомасажу:

  • Кілька разів натисніть на кістки на щоках кінчиками пальців обох рук.
  • Помасажуйте скроні круговими рухами.
  • Легенько пощипайте брови.
  • Натисніть на ділянку навколо очей, брів та вилиць.
  • Обережно постукайте по заплющених повіках круговими рухами.
масаж обличчя від сухості очей

3. Гхі, або очищене масло для сухих очей

В індійській аювердичних медичних практиках масло гхі, або очищене масло, дуже часто використовують для зволоження та живлення очей та інших частин організму. Попри те, що використання масла гхі як краплі для очей може видатися дивним на перший погляд, насправді цей продукт діє на очі так само, як і будь-які корисні олії.

  • Радимо закапувати по одній краплі масла гхі в кожне око зранку одразу після прокидання.
  • Повторюйте процедуру щодня по обіді.
  • Не хвилюйтеся, якщо на кілька секунд ваш зір стане нечітким. Через якийсь час ви помітите, що очі стали більш зволоженими, а погляд – більш ясним. Якщо ви будете регулярно повторювати ці процедури, то зовсім скоро помітите суттєве покращення зору.

4. Насіння льону

Лляне насіння є неймовірно поживним продуктом, а ще льон стимулює виділення сліз. Ба більше, насіння льону характеризується високим вмістом незамінних жирних кислот Омега-3, які відповідають за живлення очей зсередини.

Для того, щоб отримати максимальну користь від лляного насіння, радимо вживати його кожного дня. Ви можете споживати цей продукт трьома способами:

  • У меленому стані, адже воно дуже швидко окислюється через високий вміст жирів.
  • У формі натуральної лляної олії холодного віджиму, споживаючи по одній столовій ложці олії (15 мл) або у вигляді капсул (проте не перевищуючи рекомендовану добову норму, вказану на упаковці).
  • Попередньо замочені цілі насінини, які потрібно вживати регулярно з метою покращення роботи кишківника.

Утім, якщо ви хочете зберегти максимальну кількість поживних речовин, насіння краще вживати в меленому стані або у вигляді олії.

лляна олія від сухості очей

5. Очанка

Назва цієї лікарської рослини відповідає її головному призначенню, адже натуральні засоби з додаванням очанки чудово впливають на зір. Завдяки високому вмісту мінералів, вітамінів та інших поживних речовин очанка володіє такими перевагами для організму людини:

  • Бореться з кон’юктивітом
  • Знімає свербіж, подразнення та сухість очей
  • Зменшує запалення та набряки
  • Регулює процес виділення сліз та запобігає пересиханню очей
  • Прискорює загоєння ячменю та блефариту.

Найкращий спосіб використання очанки – це наносити її на очі у формі крапель. Таким чином вам вдасться зберегти основні властивості рослини та максимально скористатися гомеопатичними засобами з додаванням очанки. Якщо вам зручніше використовувати очанку для виготовлення компресів, рекомендуємо неодмінно спершу переконатися в тому, що рослина була попередньо бездоганно стерилізована.

6. Морська вода від сухості очей

Вірте чи ні, але кожному під силу власноруч виготовити очні краплі на основі морської води. За умови правильного розведення морської води у прісній готовий засіб отримає потужні антисептичні та протизастійні властивості. До того ж засіб з додаванням морської води є досить делікатним до тканин очей.

Незалежно від того, яку кількість крапель для очей ви захочете приготувати, пропорції інгредієнтів мають залишатися однаковими:

  • 1 частина фільтрованої морської води
  • 2 1/2 частини очищеної води

Ми рекомендуємо купувати морську воду лише у спеціальних крамницях, аптеках та супермаркетах, щоб бути впевненими в її високій якості та достатньому рівні очищення. Не забувайте, що будь-які додаткові матеріали, приладдя та посуд, якими ви будете користуватися у процесі приготування, також потрібно простерилізувати. Тільки таким чином вам вдасться уникнути подразнення слизової оболонки очей. Сподіваємося, ви візьмете на озброєння ці ефективні натуральні засоби від сухості очей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів