10 продуктів, які допомагають позбутися від жиру в області живота без вправ

Жир на животі виглядає неестетично і засмучує своїх власників. Рідко хто буває задоволений своєю фігурою і плоским животом. Але якщо ви прагнете позбутися жиру в області живота, ось 10 продуктів, які допоможуть вам це зробити без виснажливих тренувань. Тому їх рекомендується вводити в раціон для схуднення і красивої фігури.

№10. Лимонна вода

Цей натуральний напій надзвичайно корисний і ефективний. Всім відомо, що необхідно випивати 8 склянок води на добу. А це набагато більш корисний напій, ніж фруктовий або овочевий сік. Щоб урізноманітнити раціон, рекомендується додати в звичайну воду будь-який інгредієнт. Можна пити воду з лимоном.

Сік лимона і його м’якоть містять велику кількість вітаміну С, пектину і лимонної кислоти. Лимон сприяє прискоренню спалювання жиру і швидкому схудненню. Пектин в його складі дарує відчуття ситості, і людині буде менше хотітися їсти. Зробити лимонну воду досить просто. Вам буде потрібно лише видавити пів-лимона в склянку води. Цей напій допоможе організму очиститися від токсинів і полегшить роботу печінки.

№9. Сік журавлини

Любіте газовану воду? Журавлинний сік за смаковими якостями не гірше, навіть краще. І в багато разів корисніше. Це ідеальне джерело вітаміну С, мінералів, антиоксидантів і органічної кислоти (травного ферменту). Купуючи журавлинний сік в магазині, ви побачите на етикетці, що багато виробників додають в нього цукор. Але можна зробити власний журавлинний напій без цукру.

Доброю новиною є те, що журавлину можна знайти в магазині в замороженому вигляді в будь-який час року. Перехід на цей напій без цукру, можливо, викличе труднощі у тих, хто звик до газованої води, але «гра варта свічок». І для здоров’я корисно, і ваш плоский живіт буде виглядати приголомшливо.

№8. Насіння Чіа

Насіння Чіа багате антиоксидантами, клітковиною, білком і жирними кислотами Омега-3. Все це робить його популярним серед людей, які намагаються схуднути. Що треба знати про насіння Чіа?

Головне, не вживати його сухими – лише зволоженим. Додайте його до основного прийому їжі – сніданку. Сніданок, багатий клітковиною, дуже корисний. Достатньо додати жменю насіння Чіа в вівсяну кашу під час приготування, в омлет або в смузі. Оладки з яєчних білків, бананове пюре і насіння Чіа – теж прекрасна страва для сніданку.

№7. Імбирний чай

Щоб імбирний чай не здавався гострим, потрібно використовувати правильну його кількість. Імбир спалює жир, дарує відчуття ситості і послаблює апетит, так як регулює кількість цукру в крові.

Як правильно заварити імбирний чай? Вам знадобиться 5 см кореня імбиру, 4 склянки фільтрованої води і 2 ст. ложки натурального лимонного соку. Плюс 1-2 ч. ложки меду. Потрібно порізати корінь імбиру, додати в окріп і дати чаю настоятися 5 хвилин під кришкою. Додати інші компоненти: лимонний сік і мед. Напій можна вживати гарячим або холодним. Регулярне вживання імбирного чаю допоможе вам досягти більш плоского живота.

№6. Зелений чай

Зелений чай – це не просто ароматний гарячий напій. Це потужний засіб проти токсинів. У зеленому чаї міститься кофеїн, який славиться своїми жироспалюючими властивостями. Але найголовніше, в зеленому чаї є антиоксиданти катехіни. Вони допомагають шкірі придбати блиск і спалюють жир і під час відпочинку, і в ході виконання вправ.

№5. Чай з кульбаб

Зараз цей чай стає все популярнішим. Для заварювання чаю можна використовувати і листя, і коріння кульбаби. Заварене листя сприяє поліпшенню травлення і втраті ваги. Справа в тому, що перед тим, як жир спалюється, його потрібно розщепити. Чай з кульбаби активізує цей процес. Енергія, що вивільняється при розщепленні, дарує витривалість і дозволяє втрачати вагу швидше. Цей чай теж дарує відчуття ситості (ви будете менше хотіти їсти).

№4. Каєнський перець

При вживанні перцю температура тіла людини підвищується, і воно починає охолоджуватися. В результаті цього калорії «згорають» швидше. Ще каєнський перець здатний підвищувати метаболізм. Якщо подрібнити його з імбиром, у вас вийде ефективна жироспалююча суміш. Приймайте її з їжею кожного дня. Така суміш допомагає відчувати себе більш ситим, а, значить, – послаблює прагнення поїсти.

№3. Кокосова олія

У ній містяться поєднання жирних кислот, що впливають на метаболізм. Кокосова олія сприяє спалюванню жиру в черевній порожнині. Цей жир накопичується навколо органів і може викликати такі захворювання, як діабет і серцеві недуги. Кокосова олія в раціоні допомагає спалити жир на сідницях, талії і стегнах. Рафіновану кокосову олію дуже добре використовувати при випічці і обсмажуванні.

№2. Кориця

Ця спеція добре контролює рівень цукру в крові, прискорює метаболізм і полегшує використання вуглеводів , які в іншому випадку перетворилися б у зайвий жир. Корицю можна додавати в йогурт, сир, смузі, вівсяну кашу на сніданок. Ще можна взяти коричну капсулу перед їжею, щоб контролювати апетит.

№1. Часник

Часник здатний пригнічувати апетит, він «надсилає» мозку сигнали ситості, прискорює метаболізм, стимулюючи нервову систему виробляти адреналін. Часник не дозволяє зайвому жиру накопичуватися в організмі. Спробуйте вранці жувати 3-4 зубчики часнику, а потім запивайте лимонною водою.

Всі перераховані засоби цілком можуть працювати і як доповнення до фізичних навантажень.

Існує одна річ, яка може встати на вашому шляху до схуднення. Це не шкідливий фаст-фуд, а стрес. Якщо ви не помічаєте очікуваного ефекту від корисного раціону, організм починає виробляти гормони стресу. Ці гормони впливають на процес травлення, і в результаті відбувається здуття живота. Також організм в стані стресу виробляє кортизол (а це – додаткова вага на живіт). Тому рекомендується спати не менше 7 годин на добу, кинути палити і займатися тим, що приносить вам задоволення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів