Онколог назвав страви і звички, що підвищують ризик розвитку раку

Онколог Андрій Капріні назвав чинники, що підвищують ризик розвитку ракових пухлин.

«Жирна їжа, різні харчові добавки, в тому числі їх вживають у фастфуді, червоне м’ясо в неймовірній кількості, алкоголізм, малорухливий спосіб життя і ожиріння», – перерахував співрозмовник агентства.

За його словами, куріння в 30-50 разів підвищує ризик розвитку онкологічного захворювання в залежності від його локалізації, тобто мова йде не тільки про рак легенів.

За даними Капріні, захворюваність на онкологію з 2008-го по 2018 рік збільшилася на 23,7%, при цьому смертність залишилася на колишньому рівні.

Найчастіше у людей знаходили рак шкіри (14,4%), молочних залоз (11,5%), трахеї, бронхів і легенів (10,1%).

Джерело

Поділись


Новини партнерів