Чи можна пити чай після вживання алкоголю: відповідь фахівців

Деякі рецепти приготування чаю допускають додавання в напій невеликої кількості алкоголю: коньяку, рому, лікеру на кшталт «Амаретто», солодких настоянок або наливок. Крім того, багато хто вважає, що чашка чаю допомагає швидше протверезіти після застілля. За словами психіатра-нарколога, лікаря вищої категорії Олексія Казанцева, малі дози алкоголю в поєднанні з чаєм не завдадуть шкоди організму.

Чи допомагає чай швидше протверезіти?

За словами експерта, прийом чаю після застілля дійсно може допомогти протверезіти. «Чай іноді приймають після алкоголю як стимулятор. На якийсь період стан може покращитися», – каже нарколог.

Гастроентеролог-гепатолог Сергій В’ялов пояснює, що в чаї міститься невелика кількість кофеїну, який має стимулюючу дію. «Тому чай полегшує самопочуття відразу і на наступний ранок після прийому алкоголю», – зазначає експерт.

В яких випадках небезпечно поєднувати чай з алкоголем?

При запиванні алкоголю міцним чаєм, особливо якщо є проблеми з серцево-судинною системою, наслідки алкогольного сп’яніння можуть посилитися, каже Казанцев. За словами експерта, поєднання алкоголю та дуже міцного чаю може привести до проблем зі здоров’ям. «Після вживання міцного чаю може почастішати серцебиття і підвищитися тиск. Протипоказання є також при захворюваннях серцево-судинної системи. Правда в цьому випадку алкоголь взагалі не варто вживати в будь-якій кількості», – пояснює нарколог.

Джерело

Поділись


Новини партнерів