Фахівці назвали незвичайні способи зниження ризику хвороб серця

Кількість цих захворювань з кожним роком зростає. Крім нездорового способу життя існують і менш очевидні їх причини.

Переїзд в інше місто. Так, в густонаселеному місті легше знайти роботу, але ж смог, який став бичем для мегаполісів, негативно впливає на всю серцево-судинну систему. Спробуйте перебратися в зелене передмістя. Нехай ви будете витрачати більше часу на поїздку до роботи, але серце скаже вам за це спасибі.

Прослуховування музики. Вчені з Оксфордського університету довели, що прослуховування класичної музики знижує артеріальний тиск. А гіпертонія – це найбільший одиничний фактор ризику інсультів.

Здорова робоча обстановка. На жаль, повністю взяти під контроль ситуацію на роботі буває важко, але якісь кроки зробити можна. Шведські вчені довели, що люди, які вважають робоче навколишнє оточення нездоровим, на 60% частіше страждають від хвороб серця.

Оргазми. Численні дослідження довели, що висока частота оргазмів тягне за собою переваги для здоров’я. Зокрема, оргазми знижують ризик серцево-судинних захворювань і смерті від них.

Шоколад. Вчені з Університету Абердіна з’ясували, що ті, хто вживає по 100 г шоколаду щодня люди мають знижений ризик інсульту і хвороб серця, в порівнянні з тими, хто не їсть шоколад регулярно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів