Фруктові соки наближають передчасну смерть

Дослідження показало, що в цьому плані вони навіть небезпечніші аніж газовані напої. Подібний ефект пояснюється великою кількістю цукру, що використовується виробниками.

У свідомості суспільства завдяки публікації великої кількості науково-популярних статей і виступів лікарів по телебаченню і в інтернеті міцно закріпилася думка про те, що газовані напої шкідливі для здоров’я. Точно так само в свідомості багатьох людей фруктові соки є символом здорового способу життя. Нове дослідження вчених з американських університетів Еморі і Корнелла показало, що вживання фруктових соків для нашого здоров’я так само шкідливе, як і любов до газованої води. Більш того, фруктові соки збільшують ризик передчасної смерті значно сильніше, ніж газовані напої.

Американські дослідники вперше порівняли вплив на здоров’я стовідсоткових фруктових соків і підсолоджених газованих напоїв на зразок коли і лимонаду. Всі вони збільшували ризик передчасної смерті. Але якщо газована вода підвищувала цю небезпеку на 11%, то фруктові соки при надмірному їх вживанні збільшували ризик передчасної смерті на цілих 24%. Відразу додамо, що якщо людина вживає не більше 150 мл соку в день, що складає еквівалент однієї склянки, то жодних додаткових небезпек для її здоров’я не виникає.

У той час як фруктові соки забезпечують наш організм деякою кількістю клітковини і вітамінів, вміст цих корисних речовин в даних напоях занадто незначний для того, щоб якось впливати на здоров’я. Фруктові соки – це погана заміна повноцінних фруктів, особливо якщо врахувати, що люди п’ють їх занадто активно. Найбільшим негативним фактором цих напоїв є підвищена концентрація цукру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів