Молодість і краса надовго: 5 порад дерматологів тим, хто не хоче старіти

Здоров’я і краса нашої шкіри залежать від десятків маленьких щоденних звичок. Деякі з них дуже корисні і можуть зробити нас красивіше, а ось інші – навпаки, привести до передчасного старіння. Ми зібрали кілька рекомендацій дерматологів, які допоможуть вам зберегти молодість і красу шкіри – без великих зусиль.

Спіть на спині
Сон на боці або на животі буквально відбивається на нашому обличчі – зморшками і подразненням на шкірі. Найбільш здоровий і корисний не тільки для хребта, але і для вашої шкіри – сон на спині. Якщо ви ніяк не можете перебудуватися і все одно вночі перевертаєтеся, укладайте великі подушки з обох боків – вони не дозволять вам перевернутися і ви відмінно виспитеся.

Тримайте упаковку очищувальних серветок біля ліжка
Перед сном потрібно обов’язково очищати шкіру від залишків макіяжу, а також денних забруднень. Але іноді ми так сильно втомлюємося, що нехтуємо цим правилом – а на ранок наша шкіра сильно страждає. Якщо тримати під рукою упаковку очищувальних серветок (що не містять алкоголь), це допоможе очистити обличчя після по-справжньому важкого дня. Але краще все-таки вмитися!

Користуйтеся найбільш м’якими очисними засобами
Звикли вмиватися до скрипу? Чи ваша шкіра скаже вам за це «спасибі». Якщо у вас суха або чутлива шкіра, користуйтеся максимально м’якими засобами і як слід зволожуйте її.

Не користуйтеся збільшувальним дзеркалом
Деякі дівчата використовують дзеркало з ефектом збільшення – але це дуже погана ідея. Жінки, що обстежують своє обличчя за допомогою таких дзеркал, набагато частіше намагаються видавлювати знайдені прищики – і ушкоджують шкіру. Не треба так!

8 склянок води не зроблять вашу шкіру менш сухою
Якщо ви живете в сухому кліматі або якщо повітря у вашій квартирі дуже сухе, недостатньо пити багато води, щоб підтримати вашу шкіру. Використовуйте зволожуючі лосьйони і креми, їжте більше продуктів, що містять мононенасичені жири, і зволожуйте повітря в приміщенні. Втім, вода теж не завадить – тільки в міру!

Джерело

Поділись


Новини партнерів