Вчені з’ясували, який продукт може спровокувати інсульт

Американські вчені заявили, що постійна присутність в раціоні людини червоного м’яса і печінки може призвести до проблем із серцем

До таких висновків прийшли дослідника інституту Лернера при лікарні Клівленда. На порталі European Heart Journal з’явилося дослідження вчених, в якому говориться, що «побічний продукт кишкових бактерій ТМАО – тріметіламін N-оксид, що утворюється в процесі травлення, збільшує ризик інсультів і серцевих нападів у людини». Відзначається, що «ТМАО утворюється в той час, коли кишкові бактерії перетравлюють як холін, лецитин і карнітин – вони містяться в продуктах тваринного походження: в червоному м’ясі і печінці».

В ході експерименту дослідники встановили, що при постійному вживанні червоного м’яса і печінки «рівень ТМАО в крові людей збільшився приблизно в три рази, а іноді і в десять разів».

Експерти зробили висновок, що регулярне споживання червоного м’яса підсилює вироблення ТМАО кишковими бактеріями, знижуючи ефективність його виведення нирками, що веде до розвитку ускладнень серцевих захворювань і атеросклерозу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів