Лікарі назвали звички, які вбивають нирки

Медики назвали звички, які негативно позначаються на роботі нирок. Вони нагадали, що на цей орган покладена важлива функція в організмі – очищення крові.

Не всі люди знають, що своїми звичками вони завдають шкоди парному органу. На роботі нирок негативно позначається куріння і вживання спиртних напоїв. Органу доводиться працювати в посиленому режимі, щоб очистити організм від безлічі токсинів.

Негативно на роботі нирок позначаються і постійні недосипання. Якщо людині не вистачає сну, то процес відновлення здійснюється не в повній мірі. Сечогінні властивості мають напої з вмістом кофеїну. Після їх вживання нирки починають працювати сильніше, тим самим на них выдбивається додаткове навантаження.

До застою крові призводить малоактивний спосіб життя. Циркуляція відновлюється, коли у людини є фізичне навантаження, наприклад, регулярна розминка.

На парному органі негативно позначається нестача вітаміну В6. Він заповнюється завдяки вживанню соєвих бобів, пшеничних зерен, авокадо, бананів, м’яса птиці, риби, печінки, шпинату.

Якщо сечовий міхур довго не спорожняється, все це завдає шкоди ниркам. В результаті може розвинутися нетримання і ниркова недостатність. Негативний ефект надає і надлишок натрію, це призводить до водно-сольового дисбалансу.

Зайвий білок, присутній в організмі, виводиться через нирки, підвищуючи навантаження на них. Якщо орган не справляється, нерідко утворюються камені.

Необхідно пам’ятати про вживання достатньої кількості води. При цьому не рекомендується замінювати рідину чаєм або соками.

Джерело

Поділись


Новини партнерів