5 продуктів харчування, здатних викликати депресію

Мова буде йти про продукти, які найчастіше провокують запальні стани. Запалення в організмі суттєво підвищують ризик розвитку депресивного розладу.

Глютен. Цей компонент злакових продуктів провокує запалення за рахунок подразнення шлунково-кишкової системи. Глютен призводить до вироблення компонента під назвою зонулін, який може викликати витоки з шлунку. Дослідники з’ясували, що запалені клітини шлунка чинять негативний вплив, здатний спровокувати депресію навіть у цілком здорової людини.

Овочеві олії. Соняшникова, соєва та рапсова олії відносяться до категорії перероблених, оскільки утворюються під впливом високих температур і певних хімічних розчинників. Дослідники з’ясували, що тривале вживання цих овочевих олій суттєво підвищує ризик депресії.

Цукор. Надлишок цукру шкідливий для здоров’я з багатьох причин, він також може призводити до депресії. Високий рівень цукру провокує запалення, які відносяться до факторів ризику депресії.

Молочні продукти. Вони містять білок під назвою казеїн, пов’язаний з найрізноманітнішими психіатричними розладами, включаючи шизофренію і депресію.

Транс-жири. Такі страви, як картопля фрі, гамбургери, хот-доги і піца містять трансжири, не тільки збільшують небезпеку серцево-судинних розладів, але і підвищують ризик депресії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів