Лікарі назвали 4 ранні ознаки розвитку хвороби Паркінсона

Експерти в області медицини і здоров’я кажуть про те, що більшість людей дізнаються про хворобу Паркінсона тільки при наявності яскраво виражених симптомів. Лікарі назвали 4 ознаки, що вказують на ймовірність розвитку неврологічного захворювання за кілька років до його виникнення.

Однією з перших ознак лікарі називають неспокійний сон. Варто звернути увагу на зростаючу активність під час сну і відсутність спогадів про неї після пробудження. Також симптомом ймовірного розвитку хвороби Паркінсона може бути втрата здатності розрізняти запахи. Ця ознака з’являється за кілька років до захворювання у 90% пацієнтів, передуючи тремору і порушенням в роботі опорно-рухового апарату.

Ймовірною ознакою розвитку хронічного неврологічного захворювання може бути постійне відчуття тривожності. Воно з’являється за десятиліття до хвороби внаслідок змін в біохімічних процесах мозку і може супроводжуватися депресією.

Четвертою ознакою лікарі називають проблеми з травленням і порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Недавнє медичне дослідження вчених виявило існуючий взаємозв’язок між станом мозку людини і бактеріальним складом ШКТ.

Джерело

Поділись


Новини партнерів