Топ-5 продуктів для зміцнення кісток і профілактики остеопорозу

Здорова скелетна структура має вирішальне значення, щоб допомогти нам зробити все.

Це означає, що нам потрібно зробити все можливе, щоб зберегти її здоров’я.

І хоча є багато вітамінів і мінералів, які можуть допомогти в загальному покращити здоров’я ваших кісток. Але є вітаміни, які виділяються на тлі інших: кальцій і вітамін D.

Нам потрібен кальцій, щоб підтримати наші кістки і зуби. Тоді як вітамін D необхідний, щоб допомогти засвоїти кальцій і сприяти здоровому росту кісток.

Отже, які найкращі джерела кальцію і вітаміну D?

1. Молочні продукти

З самого дитинства вам, безсумнівно, говорили, що «молоко допомагає організму» і що ви повинні пити його для міцних зубів і кісток. Ну, то, чому вас вчили всі ці роки, все ще залишається вірним.

Молочні продукти, такі як молоко, сир і йогурт, містять цей найважливіший кальцій. Фактично, одна порція кожного з цих продуктів дасть вам до 30 відсотків вашої щоденної потреби. І завдяки тому, що ці продукти збагачені вітаміном D, ви отримуєте подвійну дозу корисної речовини.

2. Яловича печінка

Печінка багате джерело вітамінів і мінералів. У тому, числі і кальцію і вітаміну D. У одній порції (81G), ви отримуєте 7 відсотків від рекомендованої добової норми вітаміну D.

3 Яйця

Варене яйце корисне для вас у багатьох відношеннях. У ньому є вітаміни, мінерали, вуглеводи, жири та білок. І щоб потрапити в цей список, в ньому повинні були бути і кальцій, і вітамін D – що у нього безумовно є!

4. Біла квасоля

Вся квасоля корисна для здоров’я кісток. І точно так само, як їх молочно-білі друзі-молочники, ці боби дуже корисні. Особливо коли справа доходить до кальцію, даючи вам 49 відсотків або 484,8 мг кальцію на порцію.

5. Гриби

Гриби – єдина вегетаріанська їжа, яка може виробляти вітамін D природним шляхом. Це пов’язано з тим, що ергостерол, який є провітаміном, що міститься в грибах, перетворюється на вітамін D2 під впливом сонячних ультрафіолетових променів.

Цей процес дуже схожий на той, що відбувається, коли ваша шкіра поглинає вітаміни при впливі сонця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів