Натуральні засоби для лікування бурситу

Вірте чи ні, але навіть такі звичні заняття, як довгі прогулянки, піднімання важких предметів або виснажливі фізичні тренування, можуть спричинити пошкодження суглобів. З часом такі навантаження можуть призвести до розвитку бурситу.

Для боротьби із сильними больовими відчуттями, якими зазвичай супроводжується це захворювання, ми рекомендуємо взяти на озброєння 6 натуральних засобів для лікування бурситу.

Бурсит є досить поширеним захворюванням, яке виникає у результаті пошкодження м’язів та суглобів, надмірних фізичних зусиль та виснажливих занять, до яких організм людини не звик. Ця хвороба супроводжується запаленням мішечків з рідиною, які розташовуються навколо суглобів.

Важливість цих мішечків важко переоцінити, адже саме вони забезпечують рух суглобів, мобілізуючи сухожилля та зв’язки.

Що таке бурсит?

Як зрозуміти, що у вас бурсит?

Усе дуже просто – необхідно звернути увагу на типові симптоми, якими супроводжується цей синдром, а саме:

  • Збільшення об’єму навколо ураженої частини тіла (набряки)
  • Поява сильного болю в суглобах під час руху
  • Поступове зменшення больових відчуттів у стані спокою.

Якщо у вас виникли підозри на бурсит, як потрібно діяти далі?

  • Перш за все необхідно одразу звернутися до лікаря. Тільки кваліфікований спеціаліст допоможе вилікувати бурсит – захворювання, яке може вразити будь-який суглоб в організмі людини.
  • Зверніть увагу, що лікар неодмінно поставить вам кілька питань, зокрема:
    • Ваше місце роботи та обов’язки на робочому місці
    • Якими видами активності ви займалися впродовж дня
    • Які інші зовнішні фактори могли спровокувати запалення суглобів.

Після цих запитань лікар спробує порухати запаленим суглобом, застосувавши для цього спеціальні медичні маневри.

  • Під час візиту до лікаря може виникнути потреба здати аналіз крові та зробити рентген для того, щоб спеціаліст зміг поставити точний діагноз.

Що робити, якщо вам таки поставили діагноз “бурсит”?

Перш за все не варто панікувати. На щастя, ця хвороба є виліковною. До того ж методи терапії та засоби для лікування бурситу є цілком простими та доступними.

Насправді існує багато різних методів терапії при запаленні суглобів. Ми пропонуємо вашій увазі 6 натуральних засобів для лікування бурситу, а остаточний вибір залишається за вами. Всі засоби, про які ми розповімо далі, ви зможете з легкістю використовувати в домашніх умовах.

Найкращі натуральні засоби для лікування бурситу

1. Відпочинок та холодні компреси

Зверніть увагу, що запорукою швидкого відновлення при бурситі є достатня кількість відпочинку. Для того, щоб позбутися неприємних больових відчуттів, необхідно якомога менше використовувати уражений суглоб та часто відпочивати, розмістивши пошкоджену частину тіла на м’якій поверхні.

  • Альтернативою перебування у стані спокою є прикладання холодного компресу або пакетика з льодом до запаленого суглоба. Змінювати компрес потрібно через кожні 20 хвилин.
  • Не забувайте повторювати цю процедуру впродовж щонайменше 4-5 днів поспіль.

2. Яблучний оцет

Вірте чи ні, але вперше яблучний оцет використали з кулінарною метою ще в Римській імперії. Утім, цим продуктом можна не лише приправляти страви, але і готувати на його основі засоби для лікування бурситу, адже яблучний оцет володіє потужними протизапальними властивостями. Завдяки високому вмісту таких мінералів, як фосфор, кальцій та калій, яблучний оцет робить кров більш лужною.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка яблучного оцту (15 мл)
  • 1 столова ложка натурального меду (25 г)

Спосіб приготування та застосування:

  • Для початку ретельно перемішайте обидва компоненти засобу.
  • Готовий засіб нанесіть на уражену ділянку тіла та прикрийте її чистим рушником. Зачекайте щонайменше 15 хвилин, щоб активні компоненти засобу почали діяти.
  • Повірте, вже за короткий час засіб на основі яблучного оцту усуне больові відчуття та зменшить набряки.

3. Імбир

Всім відомо, що корінь імбиру можна використовувати як неймовірно ефективний засіб від болю. Імбир володіє потужними протизапальними, антиоксидантними та знеболювальними властивостями, завдяки яким засоби на його основі є незамінними для лікування бурситу.

Інгредієнти:

  • 3 столові ложки тертого кореня імбиру (45 г)
  • 1 склянка води (200 мл)

Спосіб приготування та застосування:

  • Спочатку необхідно додати тертий імбир у склянку гарячої води та ретельно перемішати засіб. Готову суміш потрібно нанести на уражений суглоб.
  • Повторювати процедуру необхідно 2-3 рази на день.

4. Ефірні олії

Для того, щоб покращити кровообіг та зменшити запалення, радимо регулярно масажувати уражений суглоб за допомогою ефірної олії мускатного горіха, кокоса або перцевої м’яти. Натуральні ефірні олії зможуть не тільки прискорити відновлення запалених суглобів, але і швидко усунути неприємні больові відчуття.

Цю техніку раніше дуже часто використовували у східній медицині з метою лікування ревматологічних захворювань. Утім, терапію за допомогою масажування з ефірними оліями досі заслужено вважають напрочуд ефективною у боротьбі з бурситом.

5. Правильне харчування

Ні для кого не таємниця, що харчування відіграє дуже важливу роль при лікуванні бурситу, адже саме за допомогою певних продуктів можна забезпечити організм незамінними поживними речовинами, які потрібні для зменшення напруги у м’язах та відновлення кісток. Є кілька мінералів, які потрібні нашому організму щодня, а саме:

  • Магній є незамінним для здоров’я організму, адже саме він допомагає йому засвоювати кальцій та фосфор. Велика кількість магнію міститься в таких продуктах: какао-порошок, мигдаль, гарбузове насіння, кавун та насіння соняшнику.
  • Щоденний раціон необхідно збагатити продуктами з високим вмістом вітамінів А та В, адже завдяки своїм протизапальним властивостям вони здатні полегшити процес лікування бурситу. Ці поживні вітаміни входять до складу томатів, моркви та цитрусових фруктів.

6. Зміна стилю життя

Якщо вам поставили діагноз “бурсит”, найперше, що потрібно зробити – переглянути свій стиль життя. Окрім достатнього відпочинку та застосування натуральних знеболювальних засобів ми рекомендуємо змінити свій звичний режим та взяти на озброєння кілька корисних звичок. Таким чином вам вдасться уникнути посилення больових відчуттів та забезпечити належний рух суглобів.

  • Займіться плаванням, адже цей вид спорту зміцнює м’язи та сприяє розслабленню сухожиль.
  • При бурситі рекомендуємо носити зручне взуття на низьких підборах, в якому комфортно ходити пішки.
  • Краще на якийсь час відмовитися від прогулянок на довгі дистанції.
  • Не забувайте регулярно проходити повне обстеження організму. Кваліфікований спеціаліст дасть вам ефективні рекомендації для прискорення одужання та порадить ефективні методи лікування бурситу, за допомогою яких ви зможете покращити не лише фізичне, але й емоційне самопочуття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів