Чому нам сняться кошмари: пояснення вчених

Вченим, які вивчають наш мозок під час сну, нарешті вдалося розкрити таємницю нічних кошмарів, пише The Daily Mail.

Експерти виявили, що причиною неспокійного сну є дисбаланс між двома областями мозку, знайденими як з лівого, так і з правого боків.

Сигнальний знак – це ефект, що називається фронтальною альфа-асиметрією, де певний тип активності мозку є вищим в одній стороні мозку.

Такі результати були отримані в результаті дослідження 17 здорових добровольців, у яких проводили сканування мозку до, під час і після сну.

Дослідники з Великобританії, Фінляндії та Швеції дивилися на те, як наш мозок регулює емоції, такі як гнів і цікавість, коли ми відпочиваємо вночі та бачимо сни.

Учасники дослідження провели дві ночі в лабораторії сну, де дослідники зробили електроенцефалографічні (або ЕЕГ) записи діяльності мозку протягом коротких періодів до, під час і після сну.

Серед добровольців було 7 чоловіків і 10 жінок, всі з них були абсолютно здоровими.

Експерти виявили, що учасники, які переживали менше активності мозку у своїй правій лобовій частині, а не в лівій, відчували більше негативних емоцій та гніву під час сну.

«Було доведено, що вираження гніву пов’язане з відносно більшою лівою (фронтальною активністю), тоді як контроль гніву пов’язаний з відносно більшою правою фронтальною активністю», – сказав головний автор Pilleriin Sikka, дослідник в Університеті Турку у Фінляндії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів