Харчування і менопауза: 8 безпомилкових порад для активного життя без хвороб!

Ви можете запобігти появі багатьох симптомів, і відчувати себе чудово в будь-якому віці!

У цьому віці жінки втрачають життєву енергію і обмін речовин сповільнюється. У період менопаузи посилюється затримка рідини, збільшення жиру в організмі, остеопороз або гіпотиреоз є особливо частими проблемами.

З 35-40 років обмін речовин у жінок має тенденцію до уповільнення, а це означає, що засвоєння жирів і цукру стає проблематичним. А також організм стає більш економним і витрачає менше енергії (калорій) на виконання метаболічних функцій.

У період менопаузи метаболізм сповільнюється і накопичується жир, особливо в області талії, живота і стегон. Це зменшує витрату енергії в стані спокою, збільшує жирову тканину, а також зменшує обсяг м’язової тканини.

Вік і відсутність фізичних вправ є факторами, які посилюють цю тенденцію, а також зниження статевих гормонів (естрогену).

В результаті збільшення жиру в черевній порожнині викликає дисбаланс рівня холестерину в крові, збільшуючи ризик виникнення серцево-судинних проблем.

Харчування в період менопаузи має бути злегка гіпокалорійним і різноманітним. В основному заснованим на свіжих і сезонних продуктах для поліпшення поживних якостей раціону.

1. Сніданок

Не пийте сік, тому що коли ви видаляєте клітковину, цукор у фруктах (фруктоза) дуже швидко всмоктується і стимулює накопичення жиру. Рекомендується вживати смузі з фруктів, овочів зелені, горіхів і насіння.

Завжди включайте білок в ваші сніданки (пісне м’ясо, сир, яйця і т. Д.).

2. Не змішуйте крохмаль.

Не рекомендується вживати декілька продуктів які містять крохмаль в одному прийомі їжі. Так як це збільшує глікемічне навантаження і сприяє виділенню інсуліну, який, в свою чергу, робить вас товстіше і легше накопичує жир.

Наприклад: хліб, макарони, рис, картопля, кіноа, просо, гречка та ін. А також не змішуйте ці продукти з бананом, кукурудзою, буряком або гарбузом в одній і тій же їжі.

3. Просто кулінарні приготування

Готуйте на грилі, на пару або запікайте … Уникайте кулінарних приготувань, які містять багато жиру: смажені, тушковані і т. Д ..

4. Використовуйте Гімалайську або морську сіль.

Така сіль допоможе запобігти високому тиску, затримці рідини і дефіциту важливих мінералів.

5. Корисні жири

Включіть в раціон харчування корисні жири: оливкова, конопляна, лляна олія.

А також вони багаті вітаміном Е, який сприяє виробленню естрогену.

6. Термогенні продукти

Збільшити вживання термогенних спецій, які активізують обмін речовин і допомагають зменшити жирові відкладення: перець чилі, хрін, імбир, куркума, кориця, гірчиця і т.д. …

7. Клітковина

Слід вживати більше клітковини, так як гормональні зміни можуть привести до накопичення жиру і холестерину. Намагайтеся їсти фрукти зі шкіркою, а також бобові, насіння, сирі овочі.

Не пийте соки, тому що, коли ви видаляєте клітковину, цукор у фруктах (фруктоза) поглинається швидше і стимулюється накопичення жиру і збільшення ваги.

8. Важливі мінерали в період менопаузи

кальцій

Кальцій життєво важливий для здоров’я кісток. Особливо рекомендується вживати кунжут, бобові, мигдаль, креветки, морські водорості і броколі.

магній

Він сприяє кращому засвоєнню кальцію. Для підвищення рівня магнію споживайте свіжий сир, морські водорості, насіння і висівки.

Залізо

Важливо відновлювати запаси заліза за допомогою таких продуктів, як молюски, анчоуси, сардини, печінка, бобові …

Особливо важливо знати, що краще засвоюється залізо з кислими продуктами (оцтом або лимоном). А також з продуктами, які забезпечують вітамін С (цитрусові, ківі, помідори, сирий перець …).

Джерело

Поділись


Новини партнерів