4 поширених міфи про обмін речовин

5 міфів про метаболізм, які можуть вам нашкодити

Від людей, які намагаються схуднути, часто можна почути такі слова: «Ось моя знайома їсть все, що завгодно, і не поправляється ні на грам, а я тільки від одного запаху їжі кілограми набираю». Але, як показують різні дослідження, обмін речовин не грає великої ролі в процесі схуднення.

Сьогодні ви дізнаєтеся про головні помилки щодо обміну речовин і зможете зрозуміти, яким способом вам найкраще скидати зайву вагу.

Що таке метаболізм?

Метаболізм – це процес перетворення споживаних калорій в енергію, а також витрата організмом цієї енергії. Таким чином, щоб худнути без шкоди для здоров’я, потрібно їсти стільки, щоб калорій вистачало на вироблення енергії, але не залишалося на відкладення жиру.

Поширені міфи:

Голодування допомагає спалити зайвий жир. Як правило, лікувальне голодування в першу чергу сприяє відновленню організму, очищенню його від шлаків і токсинів і зміцненню імунітету. Звичайно, при голодуванні можна і схуднути, але пам’ятайте, що робити це необхідно тільки після консультації з досвідченим лікарем. Також голодування може уповільнити метаболізм, що в подальшому позначиться на вашій фігурі не кращим чином.

Не можна їсти після шостої вечора. Тут все індивідуально. Хтось легко обходиться без їжі у вечірній час доби, а хтось не може витримати навіть дві години перед сном, щоб не поїсти. Сучасні фахівці в своїй більшості не забороняють їсти перед сном, головне, щоб їжа була легкою і не перевантажувала шлунок.

З віком люди неминуче набирають вагу. Ця думка не позбавлена сенсу. З віком обмін речовин дійсно сповільнюється, але не настільки, щоб набору зайвих кілограмів можна було перешкоджати. Збалансована дієта і регулярні фізичні навантаження дозволять вам до самої старості зберігати прекрасну фігуру.

Піст може негативно вплинути на обмін речовин. В піст люди їдять продукти переважно рослинного походження, які, як вважають багато дієтологів, є видовою їжею для людини. А це означає, що зайву вагу ви навряд чи наберете. Постіть на здоров’я. Тільки постарайтеся після посту не «накидатися» на жирну і шкідливу їжу.

Як прискорити метаболізм?

Вранці пийте просту воду – стільки, скільки вимагає організм. Можна додати у воду трохи лимонного соку. Не захоплюйтеся газованими напоями. Втамовуйте спрагу чистою водою. Нормалізувати обмін речовин допомагає і зелений чай. Цей напій також сприяє спалюванню жиру.

Їжте часто, але потроху, голодуйте. Займайтеся спортом, більше гуляйте. Сьогодні багато хто веде щоденник схуднення, це прекрасний спосіб визначити, що допомагає вам скидати кілограми, і що прискорює процес набуття ідеальної фігури.

Джерело

Поділись


Новини партнерів