Медики розповіли про користь і шкоду соняшникової олії

Медики розкрили основні корисні властивості соняшникової олії, але також закликали споживачів звертати свою увагу на можливу шкоду від її використання. Майже всі використовують олію, як продукт харчування, але вона також має цілющі і косметичні властивості.

Соняшникова олія складається з жирних кислот – олеїнової, лінолевої і пальмітинової. Крім цього, вона містить масу корисних речовин, зокрема, дуже багато вітамінів Е і К, а також лецитин, каротиноїди і фітостероли.

Якщо розглядати, яку саме користь може принести соняшникова олія для здоров’я, то одним з перших пунктів буде профілактика ревматоїдного артриту. Цей продукт харчування також містить триптофан, який зменшує біль в суглобах, коли хвороба вже проявилася.

Другою позитивною властивістю соняшникової олії є її безсумнівна користь для серцево-судинної системи. Завдяки високому вмісту вітаміну Е і ненасичених жирів, а також лецитину, холіну, фенольної кислоти вона зменшує рівень холестерину в організмі, знижує кров’яний тиск, зменшує ризик розвитку атеросклерозу і навіть ймовірність серцевого нападу.

Соняшникова олія є дуже корисною для хорошого зору, завдяки каротиноїдам в її складі, вона покращує роботу мозку і нервової системи, тому що містить омега 6 і омега-9 кислоти, які дуже корисні для хорошої роботи цих органів людини. Ще цей продукт харчування несе користь для травлення, дихальної системи, зміцнює імунітет, поліпшує загальний стан організму і навіть може послужити одним із засобів профілактики онкологічних захворювань шкіри, легенів і матки.

Але є у соняшникової олії і шкідливі наслідки для здоров’я людини. Наприклад, лікарі не радять використовувати її пацієнтам хворим на діабет другого типу, оскільки вона впливає на рівень цукру в крові. Також ця олія здатна зашкодити людям, які мають алергію на амброзію. І ще одна негативна властивість, як не дивно, випливає з набору  речовин, які позитивно впливають на здоров’я людини. Соняшникова олія дуже багато на омега-6 жирні кислоти, а вони в свою чергу можуть спровокувати появу раку простати у чоловіків і молочної залози у жінок. Особливо це стосується людей в зрілому віці, зокрема, жінок в період постменопаузи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів