Медики назвали несподівану причину розвитку раку підшлункової залози

Медики назвали несподівану причину розвитку раку підшлункової залози. Дивний смак у роті, біль в лівому боці, погіршення настрою, необгрунтована дратівливість, втрата ваги, – відомі ознаки раку. Рак підшлункової залози – один з найсерйозніших раків. І медики постійно проводять нові дослідження.

Ексклюзивну інформацію про причини розвитку раку підшлункової залози розповіли лікарі в програмі “Жити здорово”. Виявляється, парадонтит – запалення тканин, що оточують зуб, може сприяти виникненню злоякісної пухлини в підшлунковій залозі. Якщо мікроб, складну назву якого виголосив лікар Андрій Продеус, присутній при пародонтиті, тоді він підвищує в 1,5 раз ризик розвитку злоякісної пухлини.

Учасник програми “Жити здорово” розповів, що несподівано у нього з’явилася слабкість, болі в попереку. Він зрозумів, що запустив хворобу. Звернувся до медиків. Лікарі поставили діагноз – “рак підшлункової залози”. Онкологи призначили лікування. Пацієнт переніс спочатку курс хіміотерапії, а потім операцію. На щастя, лікування проведене успішно. Минуло п’ять років з моменту операції. Чоловік відчуває себе добре. Лікарі уточнили, що не тільки ожиріння, куріння, надмірне споживання алкоголю, можуть привести з серйозного захворювання. Тепер стало відомо, що і неправильний догляд за зубами та ротовою порожниною.

Зуби треба чистити не менше двох разів на день. І обов’язково у стоматолога проводити видалення зубного нальоту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів