Кращий спосіб схуднути – прискорити обмін речовин

Скільки людей – стільки думок. І коли мова заходить про боротьбу із зайвою вагою, можна почути дуже багато. Ми ж хочемо запропонувати вам універсальний метод. І він підійде практично кожному. Ми говоримо про те, щоб прискорити обмін речовин. Зробити це зовсім не так складно, як здається, буде навіть цікаво, спробуйте обов’язково!

Так, хтось вважає, що потрібно просто припинити їсти і сидіти на строгих дієтах. А хтось, в свою чергу, віддає перевагу індивідуальним планам харчування, розробленим дієтологами. З нашої точки зору, прискорити обмін речовин – це дуже хороший варіант. Так як він допомагає організму перебудуватися. Тіло починає регулювати всі свої внутрішні процеси самостійно, а нам не доводиться морити себе голодом. Ну що, готові зайнятися своїм обміном речовин? Тоді читайте далі, сьогодні ми розповімо, як можна прискорити метаболізм і з кожним днем ставати здоровішими і активнішими.

Як прискорити метаболізм: 4 поради

Перш ніж говорити про те, як прискорити метаболізм, необхідно розуміти, що означає цей термін. Отже, метаболізм – це сукупність хімічних реакцій, які протікають в людському тілі і які підтримують вас живими і активними. І в залежності від того, наскільки повільно або швидко ці реакції протікають, згорає та чи інша кількість калорій. Коли метаболізм прискорюється, всі процеси в тілі здійснюються швидше, а енергії витрачається більше. Це призводить до зменшення жирових відкладень і зниження ваги тіла.

Їжте достатню кількість білків

Найпростіший спосіб прискорити обмін речовин – їсти такі продукти харчування, які будуть насичувати і одночасно змушувати більше працювати. Найкраще для цієї мети підійдуть білкові продукти, адже вони створюють так званий «парниковий ефект».

У них мінімум жирів, і організму важче їх перетравлювати. Вони дозволяють людині довше відчувати себе ситою і в той же час вимагають від її тіла додаткової роботи.

Але для того, щоб отримати бажаний ефект, білки повинні бути високої якості. По можливості, пісне м’ясо або органічне насіння (без консервантів). Доведено, що збільшивши споживання білка на 30%, можна позбавити себе від зайвих 440 калорій.

Пийте більше води

А що ви зазвичай п’єте, щоб втамувати спрагу? На жаль, більшість людей вибирає різні енергетики, газовані води та інші напої з ароматизаторами, цукрами і хімічними добавками. Якщо ви теж відноситеся до категорії цих людей, то вам слід знати: це уповільнює обмін речовин і перешкоджає боротьбі із зайвою вагою. Всі цукровмісні напої дуже калорійні. А зайві калорії завжди негативно позначаються на тому, як ми виглядаємо.

Для того, щоб прискорити метаболізм, радимо замінити ваш звичний напій на склянку холодної води. Це миттєво прискорить обмін речовин. Так як організму потрібно затратити більше енергії на відновлення колишньої температури тіла. Як ви здогадалися, ефект не буде постійним. Як тільки температура тіла буде відновлена, метаболізм повернеться в свій звичний ритм. А тому трюк зі споживанням холодної води слід повторювати постійно. І не потрібно боятися захворіти: ваше тіло повинно адаптуватися досить швидко.

Інтенсивні тренування допоможуть прискорити обмін речовин

Всім відомо, що регулярні фізичні навантаження – запорука здоров’я. Однак не всі техніки спрямовані на те, щоб прискорити метаболізм. Найкраще для цього підійдуть саме інтенсивні тренування (кросфіт, наприклад). Вони прискорюють процес спалювання жиру, тому що обмін речовин залишається дуже активним ще протягом якогось часу після закінчення занять. Звичайно, комусь це видасться складним, особливо якщо не дозволяє рівень фізичної підготовки. Але ми пропонуємо вам кинути собі виклик і прийняти його. Якщо ви не в змозі інтенсивно займатися кожен день, спробуйте хоча б пару разів на тиждень. В інші дні залиште собі більш легкі вправи. А найкращий варіант наступний: включіть в своє щоденне 30-хвилинне тренування по 5 хвилин вправ високої інтенсивності. Ось побачите, ваша витривалість помітно підвищиться!

І не сидіть весь час на одному місці

А скільки часу в день ви проводите в положенні сидячи? Адже дуже багато людей сидять по кілька годин на день! І хоча це може здатися зручним, вашому здоров’ю потрібно зовсім інше. А саме йдеться про постійну активність (рухливість). Рух – життя, пам’ятаєте? Спробуйте виконувати свою роботу або її частину … стоячи. Спочатку вам видасться це дивним і незвичним, але в результаті – це ще один непоганий варіант прискорити обмін речовин. Друга можливість – вставати зі свого робочого місця кожні 30 хвилин і виконувати вправи на розтяжку. Достатньо робити це протягом 2-5 хвилин.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів