Лікарі назвали напій, який допомагає в боротьбі з кишковими хворобами

Зелений чай є улюбленим напоєм багатьох людей. Він також вважається основним продуктом традиційної китайської медицини. Напій став популярним у всьому світі, завдяки своїй користі для здоров’я. Що за переваги дарує ця рослина, з якої виходить такий цілющий напій?

Зелений чай містить протизапальні сполуки, які захищають клітини від ушкодження. Дослідження також пов’язують споживання зеленого чаю з поліпшенням здоров’я серця і втратою ваги.

Нове дослідження вчених штату Огайо показало, що вживання зеленого чаю покращує також і здоров’я кишечника, оскільки населяє його здоровими бактеріями і зменшує протікання стінок.

Спочатку дослідники цікавилися, як споживання зеленого чаю впливає на збільшення ваги. Щоб вивчити це, одній групі мишей давали жирну їжу, іншій – звичайний корм. При цьому в їжу першої групи мишей додавали екстракт зеленого чаю.

За два місяці вчені виявили, що група, що підживлювала жирними продуктами, але отримувала екстракт чаю, набрала на 20 відсотків менше ваги. Крім цього, у гризунів була менша резистентність до інсуліну, ніж у мишей, які отримували екстракт.

Дослідники також відзначили, що у першої групи, незважаючи на жирну їжу, зменшилися симптоми протікаючого кишечника і в шлунково-кишковому тракті з’явилися здорові бактерії.

Дослідження свідчить про те, що зелений чай стимулює ріст корисних бактерій, і це створює переваги для зниження ризику ожиріння, вважає професор Університету штату Огайо і провідний автор дослідження Річард Бруно.

Він зазначає, що зараз необхідні подальші дослідження, щоб визначити, скільки чаю потрібно пити для отримання даного результату.

В цілому зелений чай, випитий протягом дня, – відмінне рішення, вважає вчений. Однак для досягнення ефекту необхідний якісний чай, вирощений без пестицидів. У ньому повинні міститися високі рівні епігаллокатехіна-3-галлата (EGCG), тобто поліфенолу, який володіє протираковими властивостями.

Зелений чай також слід правильно заварювати. Так, воду не потрібно кип’ятити, а лише довести до кипіння, потім занурити в неї чай на три-п’ять хвилин.

Напій з додаванням лимона підсилює переваги поліфенолу.

Бруно радить вивчати і куштувати різні види чаю. В результаті кожен знайде найкращий для себе.

Джерело

Поділись


Новини партнерів