Продукти, які підвищують ризик інсульту

Інсульт – порушення мозкового кровообігу в гострій формі. Людей, схильних до цього захворювання, стає з кожним роком все більше і більше. Згідно з останніми даними, внаслідок ураження цією важкою судинною недугою смертність зросла до 50 відсотків.

Тим, хто вижив дістається найчастіше доля інваліда, до звичного життя і роботb повертається лише невеликий відсоток людей. Це дуже сумна статистика. Медицина розробляє все нові і нові методи боротьби з інсультом.

Що сприяє виникненню інсульту

Ризик інсульту виникає у людей з поганою спадковістю, тобто у тих, чиї родичі пережили інсульт, інфаркт, або хворіють на цукровий діабет. Зловживання алкоголем, куріння, малорухливий спосіб життя теж сприяє розвитку цієї недуги. Також на частоту захворювання впливає ваш вік. Чим старша людина, тим вищим є ризик розвитку цієї патології.

Дуже схильні до інсульту люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями. Тромбоутворення у таких людей дуже велике, що може спровокувати закупорку мозкових артерій. Крім того, важливе значення має раціон. Шкідливі продукти, які ми вживаємо в їжу, також можуть спровокувати інсульт.

Основний список продуктів, що підвищують ризик інсульту:

Червоне м’ясо. Особливо шкідливо їсти смажене, в ньому підвищений вміст холестерину, що в рази збільшує ризик розвитку захворювання. Краще віддати перевагу білому відварному м’ясу птиці або кролика.

Майонез. Просто отрута, яка містить дуже багато шкідливих речовин, що сприяють закупорці судин, утворенню атеросклеротичних бляшок. І також може привести до непоправного.

Вторинні м’ясні продукти. Різні фарші, ковбаски, що містять в собі хімічні препарати для тривалого зберігання, таять в собі велику небезпеку. Вони пошкоджують судини і, як наслідок – можуть привести до інсульту.

Напівфабрикати. Це продукти для холостяків. Їх не потрібно довго готувати, вони вимагають тільки розігріву. Але в цьому і є небезпека для судин головного мозку. Така їжа містить багато солі, що також негативно може позначитися на вашому здоров’ї.

Продукти з фастфуду. Це найчастіше дуже пересмажена і жирна їжа. Грішать такі заклади пересоленими стравами, або добавками для посилення смакових якостей продуктів. Чіпси і тістечка, сухарики, що містять небезпечні транс-жири, не додадуть вашому організму здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів