Чому не варто часто їсти м’ясо: фахівці назвали 6 причин

Ми вживаємо м’ясо і продукти, виготовлені з нього, щодня і, часом, в досить великих кількостях. Ми знайшли кілька вагомих аргументів переглянути ці свої харчові звички.

Уникнути серцево-судинних захворювань

Ось уже кілька десятків років вчені багато уваги приділяють дослідженню захворювань серця. Результати експериментів показують: у країнах, де люди споживають менше насичених жирів і тваринних білків і більше овочів, фруктів і цільнозернових продуктів – смертність від серцево-судинних захворювань значно нижча, ніж в тих краях, де м’ясо є невід’ємною частиною раціону. Орієнтуючись на статистику, неважко здогадатися – вживання тваринної їжі (м’яса, молока, яєць, риби) призводить до підвищення рівня холестерину в крові, а рослинної (бобові, овочі світлого кольору, фрукти, морква, картопля і деякі зернові культури) – до зниження.

Уникнути попадання хімікатів в організм

Зовсім відмовитися від м’яса практично неможливо, особливо, якщо ви не збираєтеся практикувати вегетаріанство все своє життя, але ось скоротити кількість його споживання не так вже й складно, тим більше що дійсно якісне м’ясо в нашій суворій реальності зустрічається не так часто. Якби компанії з виробництва м’ясних продуктів продавали свій товар у його первозданному вигляді, він, без сумніву, був би куди кориснішим, але, на жаль, недовговічним. Що вибирають бізнесмени: зберегти здоров’я своїх клієнтів чи не розоритися? Думаємо, відповідь на це запитання очевидна. Саме тому м’ясо, яке ми бачимо на прилавках магазинів, старанно обробляється хімікатами. Це робиться з метою уповільнення процесу гниття, підвищення терміну зберігання, поліпшення товарного виду і запах. М’ясо починає розкладатися відразу ж після того, як тварину вбивають, і через деякий час набуває непривабливого сірого відтінку і неприємного запаху. Хімія якраз допомагає зберегти яскраво-червоний колір м’яса і цілком симпатичний аромат.

Отруйною таку обробку, звичайно, можна назвати лише частково, але, тим не менше, при споживанні великої кількості м’яса цей факт може негативно позначитися на нашому організмі.

Відкрити для себе новий тип кухні

У кожному обмеженні є свої незаперечні плюси – так, наприклад, у випадку з м’ясом, забувши про нескінченні сосиски, сардельки, ковбаси, свинячі відбивні та інше у вас з’явиться неймовірна можливість відкрити для себе нові кулінарні горизонти. І, до речі, часом, рослинна їжа може бути куди більш поживнішою аніж тваринна.

Можливість схуднути

Нині вегетаріанство в моді, а здоровий спосіб життя не практикує хіба що ледачий. Ось тільки на тих, хто повністю відмовляється від тваринної їжі, чекає чимало підводних каменів. Відмовлятися від м’яса взагалі ми не рекомендуємо – разом з ним в організм потрапляє чимало корисних речовин. Відмова від м’яса тварин і риби викликає дефіцит вітамінів В групи, а також цинку і заліза.

Згідно з численними дослідженнями, тривалість життя ніяк не змінюється в залежності від того, вживаєте ви м’ясо чи ні, але його якість у тих, хто обмежує себе в споживанні м’ясних продуктів, безсумнівно, краща. Крім того повна або часткова відмова від м’яса сприяє позбавленню від зайвої ваги – разом з м’ясом в ваш організм перестають надходити насичені жири, які наш організм не може ефективно розщепити і переробити.

Знизити кислотність в організмі

Крім того, що м’ясний білок і жири погано засвоюються нашим організмом, у м’ясних продуктів є і ще одна не дуже приємна особливість: вони постачають наш організм надмірною кількістю кислоти. Справа в тому, що будь-яка їжа – це набір різних хімічних компонентів, і кожен з цих компонентів при перетравленні виділяє або кислоту, або луг. Відповідно, будь-який продукт як сукупність компонентів утворює в більшій мірі або кислоту, або луг. Так, в м’ясі переважають кислотні мінерали. Чим це небезпечно? У нашому організмі міститься певний відсоток кислоти і будь-яке серйозне відхилення здатне привести до неприємних захворювань. Так, що від улюбленого ароматного шашлику, яким ви напевно не проти поласувати у вихідні, краще відмовитися. Якщо тотальна відмова все-таки не для вас, постарайтеся максимально обмежити себе.

Заощадити гроші

Остання причина переглянути свій раціон проста і безрадісна – криза. Ціни ростуть не по днях, а по годинах, і в першу чергу це стосується, на жаль, саме м’ясних продуктів. Так що скоро, схоже, навіть ті, хто прощатися з м’ясом зовсім не хоче, просто змушені будуть це зробити.

Джерело

Поділись


Новини партнерів