9 звичок, від яких худнуть уві сні

Витрачати калорії уві сні – це одна з здібностей нашого організму. Щоб запустити природний фізіологічний процес схуднення уві сні, потрібно лише дотримуватися кількох простих, але корисних звичок.

1. Висипайтеся

Якщо привчити себе спати по 8,5 годин на добу, то зможете прискорити процес схуднення в два рази.

2. Провітрюйте кімнату

Не забувайте про достатню кількість кисню і дбайливе ставлення до судин. Незадовго до того, як плануєте лягати спати, провітріть кімнату. Цим ви також зможете домогтися ще одного позитивного ефекту – зниження температури повітря в приміщенні.

3. Не їжте на ніч важку, гостру, солодку їжу

Від продуктів з кофеїном (шоколад, кава, кола) краще утриматися за 3-4 до сну. Кращий перекус у вечірній час – багаті триптофаном (амінокислотою, що допомагає у виробленні гормону сну) продукти: цільнозерновий хліб, тверді сорти сиру, мед.

4. Не пийте алкоголь

Уникайте прийому речовин, які збудливо діють на нервову систему. Тому алкоголь можна пити за 4 години до сну. Пара-трійка келихів червоного вина перед сном не заспокоює, а навпаки, бадьорить. Причому в другій половині ночі. Це відбувається тому, що метаболізм цукру в алкогольних напоях не дає вашому тілу нормально спати. Вчені помітили: після нічних пиятик у людини в мозку починається справжній феєрверк з нервових імпульсів. Тут вже не до схуднення і не до сну.

5. Прохолодне повітря

Знижена температура повітря в кімнаті (20 градусів вважається оптимальною) допоможе організму прискорити метаболізм і витратити більше калорій, адже частина з них піде на обігрів.

6. Приберіть гаджети

Вчені продовжують твердити: мінімум за годину до сну потрібно відкласти гаджети і відійти подалі від комп’ютерів і телевізорів. Синє світло моніторів скорочує вироблення гормону сну мелатоніну.

7. Готуйтеся до сну з ранку

Готуватися до сну потрібно з самого ранку, щільний і повноцінний сніданок і ситний обід допоможуть вам впоратися з відчуттям голоду протягом дня і уникнути вечірнього переїдання.

8. Використовуйте штори

Дослідники з Оксфордського Університету порівняли здоров’я жінок, які вважали за краще спати в темряві і тих, хто спить з включеними світильниками або незавішеними вікнами. В результаті з’ясувалося, що сплячі в темряві на 21% менше схильні до повноти. І, до речі, «окуляри для сну» на очі знову в моді.

9. Менше сваріться

Коли ви йдете спати після сварки або сильно засмученими, то рівень гормону кортизолу різко зростає. А адже саме цей гормон гальмує обмінні процеси і значно знижує швидкість спалювання калорій. Постарайтеся заспокоїтися і розслабитися. Почитайте улюблену книгу або прогуляйтеся, подихайте повітрям.

Поділись


Новини партнерів