Топ-7 найкорисніших видів горіхів

У своєму складі горіхи містять ненасичені жирні кислоти Омега-3, які покращують роботу мозку, зміцнюють серцевий м’яз і виводять з організму холестерин. Варто також пам’ятати, що горіхи є алергенами і в великих дозах протипоказані до застосування в їжу. Оптимальна добова доза горіхів – жменя.

Рекомендуємо детально вивчити вплив кожного сорту на здоров’я людини:

Арахіс

Багатий на вітаміни В1, В2, С, а також залізо, натрій, калій, кальцій і магній. Рекомендується людям, які мають серцево-судинні захворювання, а також вживаються з метою профілактики злоякісної пухлини. Не рекомендується до застосування жінкам, які мають схильність до варикозного розширення вен.

Волоський горіх

Багатий на вітаміни А, К, Е, РР, містить йод, кальцій, калій, магній, залізо, цинк і фосфор. Рекомендується до застосування під час авітамінозу, а також при недокрів’ї. Зміцнює стінки судин і захищає від радіації. Не варто вживати у великих кількостях при підвищеному згортанні крові.

Кешью

Містить вітаміни групи В, вітамін РР і Е. Багатий на кальцій, цинк, калій, марганець. Дуже добре підходить для людей, що мають шкірні захворювання, захворювання зубів і судин. Протипоказанням до застосування є тільки індивідуальна непереносимість горіха.

Лісовий горіх

До його складу входять вітаміни А, В, С, Е, РР, а також фосфор, калій, магній, йод, залізо. Рекомендується застосовувати в їжу людям, що страждають на серцево-судинні захворювання, допомагає при підвищеній втомі і недокрів’ї.

Фісташки

Містять мідь, фосфор, марганець, а також вітаміни Е і В6. Сприяють зміцненню кісток і сприятливо впливають на гостроту зору. Протипоказанням до застосування є непереносимість горіхів.

Фундук

Багатий на білок, вітамін Е, калій, кобальт і залізо. Зміцнює імунітет і ефективно очищає організм від накопичених шлаків і токсинів. Не рекомендується до застосування людям, що мають проблеми з печінкою, а також протипоказаний діабетикам.

Мигдаль

Містить вітамін Е, який сприятливо позначається на стані шкіри. Не рекомендується до вживання у великих кількостях людям, що мають проблеми з серцем, а також при порушеннях нервової системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів