Як визначити стан здоров’я по очах

Чи помічали ви, як грамотні фахівці практично безпомилково можуть назвати проблемний орган, не вдаючись при цьому до лікарських маніпуляцій? Часто наш зовнішній вигляд говорить за стан здоров’я більше, ніж нам здається на перший погляд. Нижче описані найпоширеніші проблеми з очима і причини їх виникнення.

Ячмінь

Ячмінь зазвичай з’являється в зв’язку з блокуванням сальної залози і зазвичай він проходить протягом декількох днів. Якщо проблема за такий строк не усувається або ячмінь регулярно виникає на одному і тому ж місці, саме час звернутися до лікаря. Є висока ймовірність того, що у вас карцинома сальної залози, яка лікується тільки під наглядом фахівця.

Випадіння брів

Найпоширенішою причиною випадіння волосся на бровах є нестача вітамінів і корисних речовин в організмі. Але варто також врахувати, що випадіння брів може спровокувати недостатня кількість гормонів щитовидної залози, а також алопеція.

Проблеми з чіткістю зору

Часто притаманні людям, які проводять багато часу перед екраном монітора. Даному ефекту фахівці дали назву «синдром сухого ока» і наполегливо рекомендують лікувати проблему під наглядом окуліста.

Сліпі плями

Зазвичай вони з’являються під час сильного головного болю і мігрені. Якщо сліпі плями з’являються регулярно, це може бути ознакою проблем з судинами і кровообігом. У такому випадку варто негайно звернутися до лікаря.

Жовті білки

Якщо у немовлят дана проблема є симптомом проблем з печінкою, у дорослих жовті білки зазвичай вказують на проблеми з жовчним міхуром. І в тому, і в іншому випадку потрібна консультація лікаря.

Помутніння в очах

Дана проблема часто виникає у людей, що мають діабет. У зв’язку з порушенням кровоносних судин в сітківці ока виникає затуманення зору, яке носить назву діабетична ретинопатія. При перших же симптомах варто негайно звертатися до лікаря.

Джерело

Поділись


Новини партнерів