Як схуднути до літа: 11 продуктів, що спалюють жир в області живота і боків

Відразу варто відзначити, що запропоновані нижче продукти ефективні в комплексі і їх вживання не дає можливості їсти все, що хочеться, без обмежень і паралельно худнути. Щоб прибрати боки і позбутися від зайвих складок на животі, необхідно обмежити споживання хлібобулочних виробів і солодощів, позбутися від звички переїдати, регулярно займатися спортом і виділити вісім годин на сон. Замість їжі, яка додає кілограмів, рекомендується щодня їсти продукти, що сприяють розщепленню жирів, виведенню з організму шлаків і токсичних речовин, прискоренню метаболізму.

Ми пропонуємо вашій увазі топ продуктів, які сприяють спалюванню жирів в області боків і живота.

Вода

Якщо в організмі спостерігається нестача води, то він б’є на сполох, гальмує метаболізм і вмикає режим накопичення води. Як наслідок – набряклість і жирові відкладення на талії. Щоб внутрішні механізми справно працювали, випивайте по два літри чистої питної води в день.

Зелений чай

Зелений чай вважається одним з найкращих продуктів, що спалюють жир на животі і боках. До його складу входять компоненти, які прискорюють обмінні процеси і сприяють схудненню. Заварка в пакетиках, та ще залита окропом, в цій справі вам не помічник. Ефект буде лише від хорошого крупнолистового чаю, приготованого на гарячій воді. У день рекомендується випивати три-чотири чашки цього напою. Зловживати зеленим чаєм не варто, оскільки він сильно активізує нервову систему.

Кисломолочні продукти

У продуктах бродіння молока є гормон кальцитріол. Він поповнює нестачу кальцію і знищує шкідливі жири. Також до складу входить величезна кількість бактерій, які покращують обмін речовин і травлення. Сам же молочний протеїн прискорює жировий метаболізм, що сприяє більш швидкому розчиненню зайвих сантиметрів. З усього переліку перевагу варто віддавати кефіру, сиру, йогурту і кисляку. Їх можна їсти протягом дня як самостійну страву.

Ананас

Фермент бромелаїн, що міститься в ананасі, розщеплює білки, тому він відмінно допомагає перетравлювати м’ясо, рибу і молочні продукти. Звертаємо увагу, що в питанні схуднення корисний буде тільки свіжий ананас. Кільця в сиропі або пакетований сік жироспалюванню нітрохи не сприяють. Потіште себе десертом з ананаса після прийомів їжі.

Папайя

Цей екзотичний плід широко застосовується в дієтології, так як містить фермент папаїн, який допомагає засвоювати білки. Крім того, він ефективно воює з холестерином, сприяє виведенню токсичних речовин і розщеплює сальні відкладення. Фрукт має низьку калорійність: в 100 грамах папайї може міститися приблизно 45-70 калорій.

Грейпфрут

Саме підвищений вміст інсуліну сприяє відкладанню жирового прошарку. Грейпфрут ж знижує рівень цього гормону в крові, прискорює обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів і допомагає схуднути. Таким чином діють всі цитрусові, тому їх теж корисно включати в раціон. Рекомендується після їжі їсти половинку грейпфрута.

Малина

За рахунок величезної кількості вітамінів малина прекрасно звільняє клітини від застояних відкладень. До того ж ця ягода має сечогінну властивість, тому вона прискорює обмінні процеси і швидко виводить шлаки і токсини. З’їдайте хоча б півсклянки малини на сніданок, додавайте в йогурт, сир або дієтичну випічку.

Капуста

Капуста нормалізує гормональний фон, виводить шлаки, токсини, покращує травлення. Для її перетравлення організму потрібно набагато більше енергії, ніж він отримує від овоча. Включайте в меню кілька різновидів капусти: білокачанну, кольорову, пекінську, брюссельську, савойську, броколі. Краще їх їсти свіжими в салатах, заправлених оливковою олією.

Імбир

Ця пекуча пряність добре зігріває, особливо в області шлунка. Тим самим посилюється кровообіг і поліпшується травлення. Також імбир бореться з метеоризмом, діареєю, нудотою, коліками, газами. У ньому повністю відсутній холестерин, а при використанні імбиру в різних стравах він сприяє зниженню його рівня в крові.

Хрін

Хрін налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту, здатний прискорити обмін речовин, допомагає в спалюванні жирів і може використовуватися в якості антиоксиданту, оскільки позбавляє організм від токсинів і шкідливих речовин. Крім того, він ефективно бореться з набряком і виводить зайву рідину. Подібними властивостями також володіють редька, редиска і дайкон.

Кориця

Кориця застосовується в якості продукту для зниження ваги, так як прекрасно стабілізує і знижує рівень цукру в крові, перетворює глюкозу, яка надходить в організм, в енергію, знімає відчуття голоду, прискорює обмін речовин, покращує травлення, спалює жир, нормалізує травлення і усуває кольки і здуття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів